400 busos anunciaran les parades amb panells i veu

  • Ara sols ho fan en proves un centenar dels 1.050 cotxes que donen servei a les línies 32 i 47.
  • El desembre del 2008 tota la flota tindrà pantalles d’informació.

Les preguntes dels usuaris dels autobusos de Barcelona sobre quantes parades queden fins el seu destí tenen els dies comptats.

El desembre del 2008, tota la flota estarà dotada de pantalles acústiques d’informació i, aquest any, 400 autobusos.

Aquests panells informaran del recorregut, la pròxima estació i els enllaços a altres línies de bus o transports públics. De fet, el sistema ja funciona com una prova pilot a un centenar de les línies 47 i 32 des del setembre.

Línies per decidir

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB ) espera ampliar el servei fins arribar als 400 vehicles a finals d’any. Tot i que encara no ha decidit quines línies es cobriran a l’espera dels resultats de la prova pilot.

Els busos també tindran uns altaveus a l’exterior per informar els usuaris que esperin a la parada. Els principals beneficiats són les persones amb visió reduïda.

Demanda dels usuaris

Aquest servei d’informació dins dels vehicles és una de les principals demandes dels usuaris.

Des de TMB expliquen que la complexitat de la xarxa d’autobusos ha retardat la posada en funcionament d’un sistema que fa 11 anys que estudien.

El mecanisme d’informació tampoc és senzill. Els autobusos tenen un sistema via satèl·lit que comunica el centre de control de trànsit sobre la posició del vehicle. Això permet que les pantalles rebin la informació que transmeten als passatgers.

33 línies amb informació via sms

El que sí ja és possible des del setembre del 2005 és rebre un missatge de mòbil amb els minuts que falten perquè arribi el proper autobús.

Aquest sistema ja cobreix 33 de les 110 línies d’autobús de Barcelona. Fins el moment, el servei d’informació de temps d’espera ha atès més de 245.000 peticions per diversos canals, majoria per mòbil (51%) o per internet (46%).

El servei que presta TMB és gratuït, tot i que les operadores de telefonia mòbil cobren la tarifa habitual dels missatges de text, uns 15 cèntims més impostos.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento