La xarxa pública de Wi-Fi gratuït s'estén per tot Barcelona

  • Es preveu incorporar 1.527 nous punts d’accés Wi-Fi.
  • Actualment el servei Barcelona Wi-Fi consta de 664 punts operatius.
  • El servei s’implementarà a 21 mercats municipals i als 11 molls del Port.
Un dels punts d'accés gratuït a internet del servei Barcelona Wi-FI que ja està implantat a la ciutat.
Un dels punts d'accés gratuït a internet del servei Barcelona Wi-FI que ja està implantat a la ciutat.
Ajuntament de Barcelona

La xarxa de lliure accés a Internet de la capital catalana s’ampliarà per tal d’arribar a més punts de la ciutat. L’Ajuntament vol donar resposta a les necessitats dels ciutadans pel que fa a la mobilitat i l’accés a la informació amb un nou projecte d’ampliació del Barcelona Wi-Fi, principalment en entorns d’ús majoritari pels barcelonins.

Actualment el servei Barcelona Wi-Fi consta de 664 punts operatius i ja ha arribat a 160.000 usuaris mensuals. Amb aquest pla d’expansió es preveu incorporar 1.527 nous punts d’accés Wi-Fi a la xarxa lliure d’accés a Internet, que està a disposició de tots els ciutadans.

El Pla planteja quatre grans iniciatives que es desenvoluparan en dues fases: primer, es posarà el focus en Parcs i Jardins i en la implantació del servei a la xarxa d’autobusos i estacions de metro, donat que es consideren que són aquelles que maximitzen el servei ofert al ciutadà. En una segona fase, s’estendrà encara més el servei gratuït de Wi-Fi  als mercats municipals i al Port de Barcelona.

Pel que fa les iniciatives que es duran a terme a la primera fase d’aquest pla, les primeres estacions de metro que se’n beneficiaran seran les de Plaça Espanya, Sagrera, Universitat, Arc de Triomf i Diagonal. I, pel que fa als autobusos, s’instal·larà el Wi-Fi gratuït a 50 combois de les línies H12, B20 i V7, segons l’Ajuntament. Aquest desplegament es completarà l’any 2016 amb 1.130 vehicles (1.030 regulars; 70 del Bus Turístic; 30 del Bus de Barri) i 16 estacions de metro amb servei Wi-Fi.

L’Ajuntament de Barcelona destinarà un pressupost de 3,6 milions d’euros a la primera fase i preveu executar  aquest primer tram del pla entre gener i març del 2015.

A la segona fase, el servei s’implementarà a 21 mercats municipals i, també, al llarg dels 11 molls del Port de Barcelona. L’objectiu és que tots els barris de Barcelona disposin d’aquest servei, fent que tots els ciutadans es puguin beneficiar de l’anomenada ciutat intel·ligent. El cost estimat del conjunt de les dues fases és de 6,1 milions d’euros. La capital catalana es vol erigir com a model de ciutat intel·ligent i vol continuar aprofitant l’empenta del seu nomenament com a Mobile World Capital i com a capital europea de la innovació (iCapital).

Una ciutat intel·ligent

Des de fa 5 anys, Barcelona posa a disposició dels seus ciutadans el servei Barcelona Wi-Fi, que permet connectar-se a Internet des dels punts d’accés ubicats a diverses zones de la ciutat. S’estima que durant aquesta dècada les tecnologies de mobilitat estaran al centre de tots els desenvolupaments TIC i els smartphones arribaran a les butxaques de pràcticament tothom. Segons Cisco Internet Business Solutions Group, 40.000 milions de dispositius estaran connectats a Internet el 2020.

Wi-Fi a tota la ciutat

Mapa d’estacions Wi-Fi: El servei Barcelona Wi-Fi està compost per una xarxa de punts d’accés repartida pel mapa de la ciutat que permet als ciutadans accedir a Internet de forma il·limitada en temps, però limitada en velocitat d’acord amb la normativa vigent.Per saber on estan els punts Wi-Fi es pot visitar el web de l’Ajuntament de Barcelona i observar el mapa (http://www.bcn.cat/barcelonawifi/).

Servei ben valorat: Les enquestes de satisfacció distribuïdes periòdicament entre els usuaris del servei pel que fa a l’ús i funcionament de la xarxa indiquen que el servei BCN Wi-Fi és un servei ben valorat. La valoració dels usuaris (8.110) és de 6,6 sobre 10, i quasi el 45% dels usuaris coneix el servei mitjançant l’observació de la senyalística.

Criteris per escollir els espais: Que siguin espais oberts al públic, de lliure i fàcil accés, que completin el mapa Wi-Fi de la ciutat promovent el re-equilibri territorial i espais populars de concentració ciutadana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento