Es reprenen les obres de l’Hospital del Mar que estaven parades des de feia quatre anys

  • L’Ajuntament de Barcelona avançarà 30 milons d’euros a la Generalitat, que aportarà 42 milions més.
  • Els treballs començaran el 2015 després d'estar aturats per falta de finançament des del 2010.
  • La Generalitat de Catalunya farà una aportació de 30 milions d’euros per liquidar el deute històric de l’hospital.
Fotografía de la Entrada del Hospital del Mar de Barcelona.
Fotografía de la Entrada del Hospital del Mar de Barcelona.
EFE
Fotografía de la Entrada del Hospital del Mar de Barcelona.

Les obres d’ampliació de l’Hospital del Mar, parades des del 2010 per falta de finançament, es tornaran a posar en marxa al 2015. Serà gràcies a un conveni que van signar aquest dilluns l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el president del Govern, Artur Mas, pel qual el Consistori  adelantarà 30 milions d’euros -10 al 2014, 5 al 2015 i 15 al 2016- a la Generalitat, que aportarà 42 milions més.

Aquest import servirà per finalitzar la primera fase dels treballs d’ampliació del centre sanitari, que començaran el primer trimestre de l’any que ve i tindran un termini d’execució de 20 mesos. Amb aquestes actuacions, l’hospital guanyarà 15.000 metres quadrats de superfície, distribuïts en quatre plantes.

Aquest espai addicional s’utilitzarà per construir una nova àrea d’urgències més gran -el centre atén 87.743 casos urgents anualment i s’ha quedat petit-, per traslladar el servei de radioteràpia de l’Hospital de l’Esperança al del Mar i per posar en marxa nous centres de dia.

El president del Consell Rector del Parc de Salut Mar, Josep Maria Via, va assenyalar ahir durant la signatura del conveni la necessitat que les obres continuin després d’aquesta primera fase. "Això no pot acabar aquí. Als pavellons que es van construïr l’any 1929 raja aigua del sostre quan plou", va assegurar.

A més d’aquest acord, l’Ajuntament i la Generalitat en van signar un altre, pel qual el Servei Català de la Salut farà una aportació de 30 milions d’euros, que es destinaran a liquidar  el deute històric de l’hospital generat del 2008 al 2012, de 66 milions d’euros.

Trias va celebrar l’acord amb el Govern per finalitzar les obres. "Quan la Generalitat té una situació complexe, com l’estat inadmisible d’aquest hospital, és bo que l’Ajuntament surti a col·laborar", va apuntar. Mas, per la seva banda, va afirmar que "quan s’escull la confrontació i no la col·laboració institucional, no es resolen els problemes sinó que se’n creen de nous i de manera innecessària".

L’acte també va servir per commemorar el centenari de l’Hospital del Mar, que es celebrarà amb diverses activitats des d’aquest mes de novembre fins a l’octubre del 2015.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento