La Rambla vol aspirar a ser Patrimoni de la Humanitat

  • L’Associació Amics del popular passeig inicia els tràmits per presentar la candidatura a finals d’any.
  • La resolució es podria saber a principis del 2010.
Les postals de la Rambla de Barcelona mostren un espai divers i aglutinador de cultures. (Julián Martín / EFE)
Les postals de la Rambla de Barcelona mostren un espai divers i aglutinador de cultures. (Julián Martín / EFE)
Les postals de la Rambla de Barcelona mostren un espai divers i aglutinador de cultures. (Julián Martín / EFE)
Qui no ha trepitjat mai la Rambla , no ha visitat Barcelona. Cada dia, un riu de gent inunda aquesta arteria plena de quioscos de premsa, parades de flors i d’ocells, estàtues humanes, teatres, cafès, restaurants i botigues.

El passeig més emblemàtic de la ciutat vol ara formar part del Patrimoni intangible de la Humanitat de la Unesco . L’Associació d’Amics, Veïns i Comerciants de la Rambla , amb el suport de l’Ajuntament, presentarà la candidatura a finals d’any.

L’objectiu "és la defensa dels signes d’identitat de la Rambla", va explicar ahir el president de l’associació, Ramón Llamazares.

Presa la decisió de presentar la candidatura, a la qual també opta la gastronomia francesa, ara s’inicia un procés llarg que pot acabar al 2010, l’any del 50è aniversari d’Amics de la Rambla. Una comissió elaborarà un dossier que també recollirà les propostes d’associacions i institucions. Els ciutadans poden participar-hi a www.laramblabcn.com.

"Només el treball per intentar-ho ja valdrà la pena", va dir Llamazares, ja que la Rambla "millorarà" per complir els requisits de la Unesco.

Poetes, escriptors i admiradors

"La Rambla de Barcelona és única al món", afirmen els promotors de la candidatura, que recorden que escriptors, dramaturgs i poetes han escrit sobre el popular passeig barceloní.

Entre ells hi ha Federico García Lorca o Josep Maria de Segarra, mentre que altres escriptors com Henry Miller o Ernest Hemingway van fer pública la seva admiració per la Rambla, una via que algunes ciutats volen reproduir.

A més a més, la Rambla és l’escenari de festivitats tan populars com la Diada de Sant Jordi, com va quedar palès en la darrera edició de la festa. Per aquest passeig "excepcional" de poc més d’un quilòmetre, que connecta el port amb la plaça de Catalunya, hi van passar l’any 2006 prop de set milions de turistes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento