Augmenten les denúncies per suposades irregularitats en les oposicions a bombers i policies

  • El Síndic de Greuges ha obert una investigació d'urgència després de les queixes d'alguns aspirants a bombers.
  • En l'últim any, s'han denunciat les oposicions a la Urbana de Barcelona i Badalona.
  • Els sindicats admeten que vetllen per evitar irregularitats però se'n produeixen.
Desenes d'aspirants a entrar al cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona realitzen una de les proves d'accés.
Desenes d'aspirants a entrar al cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona realitzen una de les proves d'accés.
AJUNTAMENT DE BARCELONA
Desenes d'aspirants a entrar al cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona realitzen una de les proves d'accés.

Davant la manca d'ofertes de feina cada vegada són més les persones que intenten aconseguir un lloc de feina a l'administració pública, segons CC OO i UGT de Catalunya. A causa de les retalles, les úniques oposicions que es fan són les proves d'accés als cosos de seguretat i les denúncies d'irregularitats són habituals.

"Sempre hi haurà polèmica (en les oposicions) perquè la gent s'hi juga molt i més en aquests moments", explica Pere Martínez, de CC.OO. Bombers de Barcelona. De fet, les últimes oposicions denunciades han estat les que es van fer fa uns dies per entrar a aquest cos.

El Síndic de Greuges investigarà d'urgència les presumptes irregularitats després que alguns aspirants hagin denunciat desigualtats en el temps atorgat i manca de transparència dels criteris d'avaluació la prova d'electricitat. També han denunciat que la prova no era exclusivament pràctica.

"No és clar que siguin irregularitats que obliguin a repetir l'examen. Sembla que hi havia gent que no es va llegir bé les bases", va apuntar Juan Diego Cabello, d'UGT Bombers de Barcelona, qui va defensar la "independència absoluta" dels examinadors, professors d'FP de l'Escola Industrial. A més, Martínez afegeix que en teoria els candidats havien de rebre els criteris a l'inici de la prova.

Això sí, Cabello creu que si es van produir desigualtats en el temps atorgats, cal denunciar-les. Martínez també defensa denunciar les irregularitats i creu que si hi ha queixes s'ha fet malament alguna cosa, potser a nivell d'informació i comunicació.

Però no és la primera vegada que es denuncien irregularitats en oposicions ni Bombers de Barcelona l'únic cos afectat. Fa poc més d'un any, es van haver de repetir les proves d'accés a la Guàrdia Urbana després de que es denunciés que alguns aspirants copiessin i utilitzessin mòbils i de tauletes.

A més, a principis d'octubre, un grup d'aspirants va denunciar irregularitats en les proves d'accés a la Guàrdia Urbana de Badalona, que només van aprovar, i amb notes molt altes, 12 dels 670 candidats, segons Carmen Lucena, d'UGT, qui recorda que un sindicat ja va denunciar a l'Oficina Antifrau les proves a sargent i subinspector, on va passar una cosa similar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento