Cau la xarxa de pirateria de CD i DVD més gran de l’àrea metropolitana

Hi ha set detinguts i més de 30.000 discs comissats. Feien 10.000 portades falses diàries. S’han desmantellat quatre laboratoris.
Un mosso d’esquadra revisa part del material incautat. (CME)
Un mosso d’esquadra revisa part del material incautat. (CME)
Un mosso d’esquadra revisa part del material incautat. (CME)
Els Mossos d’Esquadra han colpejat la columna vertebral de la falsificació de films i peces musicals a l’àrea metropolitana. Han detingut a set presumptes pirates i han desmantellat quatre laboratoris.Els arrestats tenien distribuïda la xarxa en aquests centres de producció, en els que es van arribar a comissar més 30.000 còpies a punt de ser distribuïdes. En el mercat negre, aquests CD i DVD falsos haurien assolit un valor de 600.000 euros.

Els Mossos no tenen cap dubte d’haver desarticulat la principal xarxa de proveïdors de música i pel·lícules. Un cop les produïen, les venien pels locals o a la via pública, en el top manta, sobretot, pels carrers de la capital catalana.

La investigació va ser ordenada pel Jutjat d’Instrucció n.º15 de Barcelona i es va iniciar fa uns mesos, fins que la setmana passada es van detenir els set integrants.

En l’operació policial, es van incautar més de 30.000 discos amb les darreres novetats musicals i cinematogràfiques, 10.700 formats verges, 50.000 caràtules i 1.300 discos orignals o màsters per copiar. Cada dia podien fabricar10.000 portades.

L’operació va rebre el nom d’Oceà i es va iniciar després de la denúncia de l’Associació de Gestió de Drets Intel·lectuals. Es van practicar cinc entrades a domicilis de Barcelona ciutat i un darrer a Santa Coloma de Gramanet.

Detingut 12 cops per robar GPS

Arman A., de 29 anys, va ser detingut per dotzena vegada com a autor del robatori d’aparells GPS de l’interior dels vehicles a Barcelona. La darrera detenció va tenir lloc després d’una persecució pel carrer Calvet i va llençar la bossa just abans de començar a córrer. En el seu interior, hi havia tres aparells GPS amb el suport i el carregador i dues ulleres de sol de marca. En connectar l’aparell localitzador, els Mossos van comprovar que hi havia fixada una adreça de Sarrià–Sant Gervasi. En desplaçar-s’hi, van poder detectar diversos cotxes amb els vidres trencats i amb els GPS desmuntats.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento