Petons de paper i petals

  • La Diada de Sant Jordi arriba amb bon temps i en dia feiner.
  • País, cultura i amor es festegen amb rius de gent, llibres i roses.
  • Les Rambles tornaran a ser l'epicentre de la festa.

Hi havia una vegada un drac que atemoria a la vila de Montblanc (Tarragona). L'animal volia dos anyells diaris per alimentar-se, però els ramaders es van quedar sense ovelles i li lliuraven una persona cada dia triada per sorteig.

Un matí li va tocar el torn a la filla del rei, però quan el monstre anava a menjar-se-la, Sant Jordi la va salvar ferint la bèstia. I de la seva sang va néixer un roser vermell.

Aquesta és la vella llegenda escrita al segle XII sobre el patró de Catalunya i dels enamorats.

Signes d'identitat

La festa d'avui celebra els principals signes d'identitat dels catalans: la llengua i la senyera.

Entre 4.500 i 5.000 persones representants de la política i la cultura de Catalunya estan convidades a la recepció que avui celebra al Palau de Pedralbes el president de la Generalitat, José Montilla, que ha retirat el besamans implantat per Pasqual Maragall. (activitats institucionals de la Diada )

201 parades de llibres

Però l'autèntica celebració está al carrer. A Ciutat Vella s'instal·laran 58 parades de llibres, la majoria a les Rambles i a l'Eixample 74, concentrades al Passeig de Gràcia i a la plaça de Catalunya.

La resta, 72 parades, es repartiran per la resta de districtes.

Més enllà del negoci editorial, no tots els llibres tenen preu. Les més de 300 bibliotques públiques de tot el país regalaran uns 30.000 exemplars d'un llibre inèdit d'Isabel Clara Simó.

Missatges a la biblioteca és una obra escrita i editada especialment per festejar la Diada d'enguany. Tracta d'una història d'amor a través d'Internet entre dos joves.

L'emigració parla català

La cantant afroamericana resident a Barcelona Mònica Green llegirà el manifest El català, llengua comuna ,de 22 entitats d'emigrants.

L'acte, que arriba a la tercer edició, es celebrarà a la plaça de Catalunya, on hi haurà grups de dansa i música africans, indis, paquistanesos, xinesos i latinoamericans.

A més, diferents ciutats del món con Hamburg, Nova York, Washington, Berna o Brusel·les commemoren Sant Jordi gràcies als catalans de l'exterior. La cultura catalana donarà avui la volta al món.

Desviament de 19 línies d'autobús

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) desviarà el recorregut de les 19 línies d'autobús que passen per la plaça de Catalunya, tallada tot el dia d'avui.

La companyia, però, pensa que amb l'oferta de metro (L1 i L3) hi haurà prou. Es preveu un augment de freqüència del suburbà en hores punta si calguès.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento