Els menors de 16 anys no poden fer ‘bicing’, però sí conduir ciclomotors

  • El servei municipal de préstec de bicicletes no permet usuaris de 14 i 15 anys.
  • La prohibició ha despertat queixes dels pares.
Els menors de 16 anys poden conduir ciclomotors, però no se’ls permet
usar les bicicletes que l’Ajuntament ha posat a disposició dels ciutadans com a un servei públic més, l’anomenat Bicing.

La normativa d’aquest nou servei és molt clara en aquest aspecte, però ja hi ha usuaris que no estan d’acord amb la prohibició. Aquest és el cas de la Victoria Luque, una mare que comptava amb que el seu fill, que farà 14 anys al setembre, anés a l’escola usant el Bicing.

Si la llei permet tenir llicència de ciclomotors als 14 anys, com pot ser que prohibeixi que els adolescents circulin amb bicicleta?
D’aquesta manera, la família s’estalviaria la trentena d’euros mensuals que els costa el metro i el seu fill
arribaria més ràpid a l’escola.

Els motius de la prohibició

"Si la llei permet tenir llicència de ciclomotor als 14 anys, com pot ser que l’administració prohibeixi que els adolescents circulin amb les bicicletes municipals?", es preguntava Luque quan feia dues setmanes que havia trucat i enviat un e-mail a Bicing sense rebre’n resposta, afirma.

Des de l’Ajuntament de Barcelona s’argumenta que per sol·licitar la targeta d’usuari del Bicing se l’ha de vincular a una targeta de crèdit que "normalment es relaciona amb la domiciliació bancària" i, per tant, amb l’edat en què està permès treballar: els 16 anys.

Però "sobretot es té en compte les dades d’accidentalitat", argumenten fonts municipals, i s’aposta perquè de cara a un futur l’edat per conduir ciclomotors passi dels 14 als 16 anys.

De fet, el govern espanyol té previst aplicar durant aquest 2007, però encara sense una data concreta, una nova normativa que elevarà l’edat mínima per conduir un ciclomotor fins als 16 anys.

10 noves estacions i 5.000 abonats

Des que el servei de Bicing es va posar en marxa el passat 22 de març, ja són 5.000 les persones que s’hi han abonat. A les primeres 14 estacions a disposició dels usuaris ja en funcionament divendres, s’hi van afegir 10 de noves ubicades prop de l’Auditori (2), al pg. Joan de Borbó (2), al pg. Colom, al carrer Marina, a l’avda. Gaudí, a l’avda. Icària, al Mercat de la Concepció i al carrer Dos de Maig.

En total, el Servei de Transport Públic Individualitzat mitjançant Bicicletes, el Bicing, ja compta amb un parc format per 350 bicicletes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento