La veu del carrer

Trobats i entrevistats al carrer d’horta.
Pilar Pérez mestresa de casa, 48

«S’ha de potenciar el reciclatge amb contenidors». «S’ha de deixar el cotxe perquè contamina, però si ho fem, hem de tenir infraestructures de transport adients. També s’ha de potenciar el reciclatge amb contenidors específics. Estan construint al barri la nova biblioteca a Can Mariner… Ja era hora. A la zona hi ha moltes escoles i els nens necessiten espai per estudiar. Però al barri encara falten centres socials».

Josep Clot jubilat, 85

«El barri ha canviat molt, abans tots ens coneixíem i ens ajudàvem». «Vaig néixer en aquest carrer i he viscut sempre al barri, però ha canviat molt. Abans ens coneixíem tots i ens ajudàvem. La gent de Barcelona venia a estiuejar... Trobo a faltar la tranquil·litat. Crec que el barri ha canviat a malament. Can Mariner era una casa de pagès declarada d’interès local i ara l’Ajuntament l’ha destrossat. Només ha deixat la façana».

Pilar Cabello a l’atur, 55 

«No trobo feina per l’edat». «Treballava d’administrativa, però als 50 anys em vaig quedar sense feina i des de llavors no trobo res per l’edat. Faig cursets però m’ho prenc amb resignació. Ja no cal que busqui res, tinc assumit que, si no és per algun conegut, no es troba feina. Visc a prop de l’esvoranc del Carmel. Ara diuen que el metro arribarà al 2011. Ja que ens han molestat, volem que arribi ja. Però em sembla que hi ha tema per estona».

Mª Teresa Villardon jubilada, 60

«És un barri amb encant però no tenim prou espais verds». «M’he jubilat ara i m’he adaptat bé al meu estat, sobretot perquè ha sigut voluntari. Em busco activitats per fer. Porto vivint aquí 40 anys i he vist moltes transformacions. És un barri amb molt encant, però no tenim prou espais verds. És un barri antic i no tenim espais pel lleure. Tenim prop el Turó de la Peira i prou».

Marisol Juhé mestra, 23

«Hi ha molta diferència entre el sou privat i el municipal». «Treballo a l’escola bressol municipal, però jo estic a l’equip de suport que porta una empresa privada. No acabo de veure que hi hagi servei privat dins una escola municipal... Treballo 4,5 hores però és jornada partida i llavors m’ocupa tot el dia. Jo aprofito les hores mortes per estudiar, però la gent es crema i marxa. A part, no està ben pagat, hi ha molta diferència entre el sou privat i el municipal».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento