Pintant amb toquinho

L’artista brasiler tocarà una selecció dels millors temes dels seus 40 anys de jazz i bossa nova convidat pel Festival de Guitarra barcelonès.
El brasiler Toquinho impregna avui de bossa nova el Palau de la Música.(Arxiu)
El brasiler Toquinho impregna avui de bossa nova el Palau de la Música.(Arxiu)
El brasiler Toquinho impregna avui de bossa nova el Palau de la Música.(Arxiu)
La música brasilera ha donat grans artistes. Antonio Pecci fill, Toquinho, és un d’ells. Fa 40 anys que el cantautor, compositor i guitarrista brasiler fa música, sol o en companyia.

El seu esperit inquiet ha deixat temes com Tarde em Itapua, Samba de Orly o l’entranyable Acuarela.

Diu Toquinho que el més important per tocar és com cadascú entén la música, no tant com l’ha après o inclús com l’ha fet. D’aquí que prefereixi improvitzar, interactuar amb el públic que el va a veure, descobrint en cada concert què és el que la gent vol escoltar.

Per ell cada actuació és partir des de zero, començar de nou en una representació de la vida a través de la música. La quietud és avorriment, i viure significa no caure en l’apatia.

Així ho ha volgut expressar en totes les seves composicions, en les que l’hem sentit amb Tom Jobim, Baden Powell o Vinicius de Moraes. De tots aquests temes, col·laboracions i anys de bon jazz en farà una antologia Toquinho aquesta nit. El repertori depèn dels que estan a l’altra banda de l’escenari.

* Palau de la Música. Sant Francesc de Paula, 2. Aquesta nit a partir de les 21.00 hores. Entrades esgotades.

Duet amb vinicius de moraes

De totes les col·laboracions, la unió amb Vinicius de Moraes va ser la més seguida. Aquests dos artistes van començar amb una sèrie de demostracions en la famosa boîte La Fusa, a Buenos Aires, i va perdurar fins al 1980, quan va morir el poeta. Van publicar 25 discos, deixant també bons moments com el show del Canecao o el Dez anos de Toquinho e Vinicius.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento