Bitllet gratis a Rodalies si el tren es retarda 15 minuts

A partir del proper 1 de juny. Els passatgers hauran de presentar el tiquet i rebran un altre vàlid per al mateix trajecte. Es donarà un mes de termini.
La millora de Rodalies a Barcelona va de valent. Si més no, això sembla. Passats els mesos de retards i cancel·lacions a diari, la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, es va comprometre ahir al Congrés a reintegrar íntegrament el bitllet quan els trens arribin més de 15 minuts tard.

S’aplicarà a partir de l’1 de juny, «el temps que cal per estar preparats», va explicar ahir un col·laborador de la ministra. La mesura no beneficiarà els usuaris de Regionals.

Més puntualitat

Foment va parlar de «devolucions exprés», però els usuaris tindran un mes de termini per reclamar un document que acrediti la incidència. Necessitaran el bitllet que validi que s’ha fet el trajecte concret. Amb aquest paper podran reclamar un nou bitllet, per cobrir el mateix recorregut. No es donaran diners.

Fins ara, Renfe només tornava un 50% del bitllet de Rodalies si la impuntualitat superava l’hora, i el 100% si s’arribava als 90 minuts. Amb el canvi, Álvarez presumeix que «el compromís de puntualitat es multiplica per sis».

També s’estudia que el correu electrònic serveixi per fer aquest tipus de reclamacions.

Renfe aplica compensacions del 50% si un AVE o Alvia arriba 15 minuts tard, i del 100% si en són 30. I a la resta de línies de llarg recorregut es reintegra la meitat si el retard supera els 60 minuts.

Tornen el 15% perquè el vídeo no va

Renfe va compensar els usuaris de dos vagons de l’Arco Barcelona-València de les 19 h del passat 13 d’abril amb un 15% de l’import del bitllet (uns 4,9 euros) perquè el sistema d’àudio i les televisions on s’havia de projectar una pel·lícula no funcionaven. És la quantitat que la companyia entèn com a suficient per compensar un servei que no presta i pel qual cobra.

Dos vigilants obliguen a parlar castellà

El gestor d’infraestructures ferroviàries ADIF ha demanat que s’aparti del servei a dos vigilants de seguretat d’una empresa privada que van obligar a parlar en castellà i tractar de forma «vexatòria» a un exsenador del PSC.

Obres de l’Ave al Prat. Faran un viaducte

ADIF ja ha iniciat els treballs per desmuntar la línia d’ample ibèric al Prat del Llobregat que permetran iniciar la construcció del nou viaducte pel pas de l’AVE. Es faran restriccions del trànsit a diferents punts de la ciutat.

Millors connexions. De Reus a l’estació

El conseller Joaquim Nadal es va comprometre ahir a estudiar les propostes de la Cambra de Comerç de Reus per millorar la comunicació viària i ferroviària de Reus amb l’estació de l’AVE del Camp de Tarragona.

Renfe perd passatgers al 2006 coincidint amb les 115 avaries registrades

Rodalies és l’únic operador que perd viatgers. Les contínues avaries al servei de Rodalies-Renfe han fet que l’operadora hagi perdut passatgers. O almenys això és el que deixen veure les xifres del darrer any, en què s’ha passat dels 122,6 milions de passatgers del 2005 als 122,4 del 2006.

La resta d’operadores, en canvi, en aquest interval han guanyat viatgers. El metro de Barcelona ha incrementat el nombre de passatges en un 2,4%, mentre que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya n’ha guanyat un 3,9%. En el cas del Tramvia Metropolità l’increment arriba gairebé al 30%. Tot plegat coincideix amb les 115 incidències destacades que ha registrat Rodalies-Renfe des de l’1 de setembre del 2006.

Del total de reclamacions presentades, s’ha abonat el 50% dels imports, que sumen un total de 10.200 euros. Núria Bonet.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento