El traspàs de la gestió del servei de Rodalies s’ajorna

La Comissió Bilateral Estat-Generalitat inicia els tràmits perquè el litoral i els aeroports de Girona, Reus i Sabadell es dirigeixin des de Catalunya.
Contra el que va anunciar la Generalitat fa dues setmanes, les negociacions pel traspàs de la gestió de Rodalies-Renfe encara hauran d’esperar. I és que ahir, en la segona reunió de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat, es va decidir ajornar la negociació fins «abans o després de l’estiu», que serà quan se celebrarà la tercera trobada d’aquestes característiques.

El conseller de Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, va argumentar ahir, en sortir de la reunió, que «el problema radica en posar-se d’acord en les inversions» que han d’acompanyar la transferència.

Ni Saura ni el ministre d’Administracions Públiques, Jordi Sevilla, no van precisar un calendari per al traspàs de competències.

Ara bé, la Comissió va iniciar ahir el procés que permetrà el traspàs dels aeroports de Girona, Reus i Sabadell. El primer pas que s’ha seguit és la creació d’una ponència que s’encarregarà de la «desclassificació d’interès general o nacional» d’aquestes instal·lacions, una actuació que es vol exportar a la resta d’aeroports.

La trobada d’ahir va servir també per crear quatre ponències més que hauran de negociar els traspassos de l’Ordenació del Litoral, de la inspecció de les telecomunicacions, de les associacions i fundacions i de la codificació de llibres i publicacions periòdiques.

Tant per al ministre Sevilla com per al conseller Saura, «s’està avançant molt i a bon ritme». El 27 d’abril es reunirà la comissió bilateral sobre Infraestructures.

El Prat queda pendent

La Comissió Bilateral va tractar el traspàs dels aeroports secundaris de Catalunya, però no de l’aeroport del Prat. El ministre d’Administracions Públiques va assegurar després de la reunió que el Govern «comparteix la preocupació» de la societat catalana pel futur del Prat. El conseller Saura va assenyalar que les converses pel traspàs entre Govern i Generalitat continuen.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento