Veïns de St. Joan Despí denuncien el soroll dels combois del Trambaix

Inspectors de TRAM neguen que els rails grinyolin, però els engreixaran. Els residents es queixen que no poden dormir.
«Quan passa un tramvia no podem ni parlar, perquè no ens sentim la veu», es queixava a 20 minutos indignada la Laura Gómez, una veïna de l’avinguda de Barcelona de Sant Joan Despí. Com ella, són aproximadament uns 150 residents més els que no es poden acostumar als xerrics de les rodes del tramvia quan passen per la corba que descriuen els rails.

Divendres mateix, en conèixer les queixes dels veïns, un inspector de l’empresa TRAM es va desplaçar fins el revolt proper a la parada de Bon Viatge i va certificar «que el tramvia no fa soroll», després de veure passar quatre combois.

Queixes a l’Ajuntament

No obstant això, TRAM prendrà mesures i en els propers dies engreixarà els rails per tal que no molestin als qui hi viuen a prop.

La Laura Gómez, a títol individual, ha enviat tres queixes formals a l’Ajuntament de Sant Joan Despí per tal de buscar una solució als problemes de soroll que pateixen els residents.

Se li va respondre que es trametria la queixa a TRAM, però l’empresa del tramvia assegura que no n’hi consta cap. Fonts municipals van ratificar que «si continuen els sorolls s’actuarà com ja es va fer l’agost passat».

«No t’hi acostumes mai»

El fet és que al veïnat la conversa sobre el soroll que pateixen és recorrent. «No t’hi acostumes mai, perquè una cosa és el soroll del tramvia en una recta i l’altra molt diferent en un revolt que grinyola», exposaven.

Des de l’avinguda de Barcelona els veïns indiquen que senten fins i tot el soroll de les cotxeres del Trambaix.

Rails nous que molesten més

Des que l’agost de l’any passat es van canviar els rails per on passa el Trambaix, a l’alçada de la parada de Bon Viatge, les rodes grinyolen més. De fet, segons TRAM, «és normal que això passi però de mica en mica, i a mesura que s’engreixen periòdicament els rails, els xerrics aminoren». Però segons els veïns de l’avinguda de Barcelona, lluny de disminuir, els grinyols darrerament han augmentat. Ara bé, es preveu que en els propers dies TRAM els engreixi novament.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento