Ester Farràs. Llegums cuits al mercat d’hostafrancs

Esqueixada de bacallà.
Ester Farràs. (Eros Albarrán)
Ester Farràs. (Eros Albarrán)
Es va iniciar al mercat a Sabadell, però des de fa 15 anys l’Ester és una de les cares visibles del negoci de llegums cuits que el seu pare, en Josep, té al mercat d’Hostafrancs.En Josep Farràs, el pare de l’Ester va començar en el món dels llegums cuits fa 40 anys de la mà d’un cosí a Sabadell. L’Ester, de 33 anys, és l’única de les seves tres filles que continua al negoci. Ella recorda que estudiava i treballava, «però hi havia molta feina i les dues coses no es podien fer», així que, al final, va escollir quedar-se darrera del taulell. Fa 15 anys es van traslladar a Hostafrancs.

Van començar amb llegums, però ara també venen verdura cuita. «Tot ho fem a la manera tradicional, al estilo de la abuela», puntualitza l’Ester. Mentre ella i dues companyes més atenen la clientela, el seu pare està darrere dels 15 fogons d’una cuina industrial propera al mercat. Ell i un cosí de l’Ester s’encarreguen de que mai falti gènere bullit. També venen llegums secs.

Gran part del seus clients són gent gran, però els plats preparats que també ofereixen estan atraient al jovent. I tot i que l’Ester creu que encara «tira» el mercat, opina que va de baixa: «abans feies més venda amb menys gènere». Per a la paradista, el secret per què el mercat no mori és adaptar-se: «de vegades no hi ha temps d’anar al mercat, però si oferíssim compra per Internet... Si es fa als súpers!».

Ingredients

Una ceba mitjana. Un pebrot vermell. Dos pebrots verds. Quatre  tomàquets. Mig quilo de mongetes del ganxet bullides. Bacallà dessalat. Olives farcides. Oli, vinagre i sal.

Elaboració. Tallar a daus la ceba, els pebrots  i els tomàquets. Esbocinar el bacallà. Abocar tots els ingredients en un bol i afegir les olives farcides i les mongetes. Fer una vinagreta amb l’oli, el vinagre i la sal i afegir a la barreja.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento