L'oposició carrega contra el Govern de Trias per la gestió dels apartaments turístics

  • El PSC reclama que la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, sigui cessada.
  • El PPC creu que l'alcalde ha estat "passiu" davant la crisi oberta a la Barceloneta i proposa aplicar una taxa als allotjaments turístics.
  • El dirigent convergent admet que la patronal rebutja la nova regulació.
Entrada a un edifici d'apartaments turístics legalitzats i amb servei de recepció, al Raval.
Entrada a un edifici d'apartaments turístics legalitzats i amb servei de recepció, al Raval.
20MINUTOS.ES
Entrada a un edifici d'apartaments turístics legalitzats i amb servei de recepció, al Raval.

Després que a l'agost esclatés el conflicte entre veïns de la Barceloneta i els clients d'apartaments turístics, els partits a l'oposició han carregat aquest dimarts contra l'alcalde, Xavier Trias, per la manera com ha gestionat la crisi. El PSC va reclamar el cessament de la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, per «faltar a les obligacions de la seva gestió».

El grup municipal del PPC ha culpat Trias d'afavorir la proliferació de pisos turístics i l'ha criticat per mostrar-se «passiu» davant el conflicte veïnal. Els populars proposen la creació d'una taxa anual i d'un mínim de set dies de pernoctació als apartaments.

ICV-EUiA demana el «creixement zero» dels allotjaments turístics per posar fre a l'especulació que, segons el grup, trenca el veïnat.

De la seva banda, Trias ha admès que la nova regulació dels allotjaments turístics "no agrada" la patronal. L'alcalde ha apostat per «ordenar" els pisos "de manera que doni satisfacció als habitants de la ciutat». El dirigent de CiU ha defensat que els apartaments turístics no generen incivisme per si sols.

Per a l'alcalde, bloquejar el lliurament de llicències, com demana l'oposició, "només aconsegueix propiciar l'aparició d'apartaments il·legals i difícils de controlar".

Cessament a partir de les tres queixes

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha proposat revocar la llicència als pisos turístics que superin les tres queixes. En les pròximes setmanes lliurarà al Parlament l'informe que està elaborant sobre la problemàtica.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento