Números de sarsuela passats pel ‘turmix’

Xavier Albertí i Lluïsa Cunillé rescaten la sarsuela amb l’operació de lífting a la que han sotmès, revisionant-la, la famosa sarsuela El dúo de la Africana, amb llibret de Manuel Fernández Caballero i Miguel Echegaray.
Aquest sainet es va estrenar al Teatro Apolo de Madrid, on va romandre tres temporades senceres. I presenta una acció ubicada a la república fícticia centroamericana de Nueva Peñaranda, on la companyia de teatre catalana la Santa Espina representa l’opereta amb permís de la governadora i on es prepara paral·lelament una revolució.En la relectura d’Albertí i Cunillé s’afegeixen textos de Valle-Inclán, Miguel Mihura, Ramón Gómez i Enrique Jardiel Poncela. I dels sis números que comprèn la sarsuela es conserven cinc. L’últim s’ha suprimit i s’ha substituït per un de renovat. Els actors també canten, cas de Pere Arquillué que actua de baríton.

Fins al 6 de maig, la Sala Fabià Puigserver acull les funcions, on es reflexiona igualment sobre què hagués estat de la sarsuela sense el període del franquisme entremig.

* Teatre Lliure. Pg. de Santa Madrona, 40. Avui a partir de les 21.00 h. De 18 a 23 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento