Principi d’acord per a la retallada de la plantilla de Seat amb prejubilacions

Afecta a prop de 1.600 empleats.
La direcció de Seat i els sindicats havien arribat ahir, al tancament d’aquesta edició, a un principi d’acord per reduir la plantilla entre 1.000 i 1.600 persones en tres anys amb mesures voluntàries.Es donava per fet que la majoria sindical, representada per UGT i CC OO, firmarien l’acord ahir i que CGT sol·licités uns dies abans de signar-lo. El president del comitè d’empresa, Matías Carnero (UGT), va explicar que l’acord estableix una reducció de plantilla amb prejubilacions a partir dels 58 anys, baixes incentivades i excedències de 3 i 5 anys.

S’espera que entre 700 i 800 treballadors abandonin l’empresa aquest any. Seat hauria acceptat condonar la borsa d’hores per als que decideixin abandonar l’empresa d’automoció i el manteniment dels descomptes en la compra de cotxes de la marca durant tres anys en el cas de les baixes incentivades.

Hauria donat el vistiplau a la garantia de retorn en les excedències de 3 i 5 anys, i a que els 6.000 euros per any que abonarà es paguin any a any perquè sigui fiscalment menys costós. Els treballadors tenen un mes per acollir-se a tot aquest pla.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento