El Cibernàrium de Barcelona ofereix cursos per estar al dia de les noves tecnologies

  • És un servei integrat al projecte Barcelona Activa i ofereix formació tecnològica tant per a professionals com per a empreses.
  • L'edifici Barcelona Growth Centre al 22@, al número 117 del carrer Roc Boronat.
  • El projecte Antenes Cibernàrium ofereix tallers gratuïts de curta durada.
L’edifici MediaTIC, centre neuràlgic del districte tecnològic del 22@.
L’edifici MediaTIC, centre neuràlgic del districte tecnològic del 22@.
BDIGITAL / ACN
L’edifici MediaTIC, centre neuràlgic del districte tecnològic del 22@.

El món de la tecnologia cada vegada està més integrat en la nostra vida quotidiana. De fet, si ho pensem, ens resulta quasi impossible imaginar un món sense ordinadors, smartphones o tabletes. A l'escola es comencen a ensenyar codis de programació informàtica, es preveu que en un futur Google llenci al mercat el seu servei de transport privat sense conductor i, en fi, tothom té un mòbil a la seva butxaca que faria tremolar a una computadora de sobretaula de fa 10 anys.

A Cibernàrium en són conscients de tot això, i volen anar més enllà. Aquest servei integrat al projecte Barcelona Activa ofereix una formació tecnològica, tant per a professionals com per a empreses, que vulguin fer un pas més cap a un futur més que evident. S'imparteixen classes de curta durada, molt pràctiques i centrades en  un tema molt concret que ajudin als participants a dur a terme les seves competències informàtiques.

El projecte està dividit en dos blocs: el primer tracta de formació tecnològica per àrees temàtiques. Inclou activitats per aprendre els usos avançats de les eines tecnològiques en els sectors d'internet i empresa, màrqueting i comunicació on line, solucions tecnològiques, disseny web, imatge digital i eines multimèdia.En segon lloc, el bloc de formació per sectors inclou tallers i cursos especialitzats en sectors estratègics per a la ciutat, com  ara la mobilitat, l'educació, la informàtica i la programació, el disseny, la seguretat, el comerç i la legislació. A banda dels tallers i cursos, el Centre de Capacitació Tecnològica de Cibernàrium per a Professionals i Empreses ofereix jornades i congressos i activitats complementàries per a experts.

Tota aquesta oferta tracta de donar resposta a les demandes del teixit productiu de la ciutat i ajudar a millorar la competitivitat de les empreses i professionals de la ciutat gràcies a la incorporació de les noves tecnologies. Des del centre asseguren que els cursos són tot un èxit, fins al punt que hi ha usuaris pendents que en surtin de nous, cada dijous a les 12 de la nit, perquè en moltes ocasions les places s'esgoten en pocs minuts. En aquests casos aquells que es queden fora sempre tenen l'opció de seguir els cursos en vídeo o bé en format e-book que ofereix el centre.

L'edifici Barcelona Growth Centre es troba entre les 200 hectàrees de sòl industrial del Poblenou dedicades al conegut com districte de la innovació barceloní, el 22@, al número 117 del carrer Roc Boronat. Entre els seus equipaments compta amb cinc aules preparades per a 20 alumnes cadascuna; una sala d'actes per a 200 persones, a més de quatre espais o aules de formació multiús. Tot l'edifici és una Zona Wifi i de lliure navegació i un espai per acreditar-se tecnològicament.

Antenes Cibernàrium

Són espais a les Biblioteques de Barcelona on s'organitzen activitats amb un objectiu molt clar: iniciar la ciutadania en l'ús d'internet i les noves tecnologies. A través de tallers gratuïts de curta durada, es vol divulgar l'ús del món digital per augmentar la competitivitat de les persones i de les empreses, especialment, en l'ús de dispositius mòbils. Les activitats es realitzen en els següents espais: Biblioteca Horta-Can Mariner (Horta - Guinardó), Biblioteca Francesc Candel (Sants -  Montjuïc), Biblioteca Ignasi Iglesias - Can Fabra  (Sant Andreu), Biblioteca Sagrada Família (Eixample), Biblioteca Esquerra Eixample - Agustí Centelles (Eixample), Biblioteca Jaume Fuster  (Gràcia),  Biblioteca Poblenou - Manuel Arranz (Sant Martí), Biblioteca Nou Barris  (Nou Barris), Biblioteca Camp de l'Arpa – Caterina Albert (Sant  Andreu), Biblioteca Sant Gervasi- Joan Maragall (Sarrià Sant Gervasi).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento