Carteristes joves es vesteixen més bé per despistar i robar els usuaris del transport públic

  • A les parelles que recullen signatures, els qui venen flors i els qui fan veure que netegen una taca, se'ls afegeix aquesta nova modalitat de robatori.
  • Sants Estació reobre un punt d'atenció dels Mossos,  on s'espera tramitar una desena de denúncies al dia.
  • Veïns i comerciants dels voltants de l'estació denuncien els furts.
El punt d'atenció dels Mossos a Sants Estació ha reobert per facilitar les denúncies.
El punt d'atenció dels Mossos a Sants Estació ha reobert per facilitar les denúncies.
Juan Lemus
El punt d'atenció dels Mossos a Sants Estació ha reobert per facilitar les denúncies.

A les dones que recullen suposades signatures amb una carpeta, les parelles que taquen un passejant i els qui venen clavells per intentar robar la cartera, ara s'hi afegeixen les dones joves ben vestides. Es camuflen millor al transport públic i, en anar per lliure, no aixequen tantes sospites com abans.

Són dones que per passar desapercebudes han deixat les faldilles llargues i els mocadors al cabell per vestir texans i americanes, amb un toc modern i seriós que enganya les seves possibles víctimes.

Els punts calents

El problema dels carteristes continua sent un dels més rellevants a Barcelona, sobre tot allí on hi ha aglomeracions i turisme desprevingut. Aquest és el cas del districte de Sants, on els punts calents es concentren a la muntanya, amb la Font Màgica com a epicentre de l'actuació dels carteristes, i a l'estació, per on hi passen a diari unes 200.000 persones.

Durant l'estiu, s'ha reforçat les patrulles que vigilen la muntanya dels museus i aaquest dimarts va reobrir un punt d'atenció ciutadana dels Mossos a la mateixa estació de Sants, des d'on s'espera tramitar una desena de denúncies diàries, la major part per furts i pèrdues.

Així ho indica l'intendent Ramon Tomàs, cap de la comissaria de Sants-Montjuïc, qui confirma que les bandes de carteristes reincidents continuen operant a l'estació de Sants i els entorns, encara que es cometen menys faltes. Segueixen els sistemes habituals, ja sigui vendre clavells, fer veure que intenten netejar una taca a algú o recollir signatures, tot, amb la intenció de robar-los la cartera.

Establiments del voltant de l'estació expliquen que els seus clients pateixen furts a diari i que, fins i tot, s'enduen maletes grans.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento