Fortes ventades i abundants pluges al litoral de Barcelona
El fort vent va dificultar ahir portar el paraigua a Barcelona. (Hugo Fernández)
Els Bombers van haver de fer ahir prop de 40 sortides a la ciutat de Barcelona pel vent fort i les precipitacions. La majoria de les intervencions es van deure al vent: caigudes d’arbres sobre cotxes, d’antenes i de cartells. No hi ha va haver cap dany personal. A l’observatori Fabra de Barcelona es van registrar ratxes moderades de fins a 61 km/h. A Horta de Sant Joan van arribar als 90 km/h.

La pluja registrada a l’Observatori Fabra de Barcelona va ser de 32,9 litres per metre quadrat. A Vacarrisses se’n van registrar 34. Però no són xifres extraordinàries.

Afectació al trànsit

La sortida de l’A2 a Collbató cap a Barcelona es va tallar una hora per un bassal d’aigua. La C-58 va registrar retencions de trànsit a les 17 h. Els municipis de la desembocadura de l’Ebre es troben en alerta. L’increment del cabal «pot alterar la qualitat de les aigües circulants», segons va informar l’Agència Catalana de l’Aigua.

El pantà de Riba-Roja va augmentar ahir a 1.400 metres cúbics per segon el cabal desembassat. Es vol reservar espai per quan arribi la crescuda de l’Ebre.

Josep Lluís Huguet, del sindicat Unió de Pagesos, creu que els més beneficiats seran els cereals, «que estaven al límit de perdre’s», els ametllers i les oliveres. Amb aquesta aigua, però, el camp no en té prou. També s’estalviarà aigua perquè canals com el d’Urgell han tancat.

Alerta pel mal temps fins demà

El Servei de Meteorologia manté l’avís per pluges intenses a totes les comarques de Barcelona. A tota la costa catalana es poden registrar ratxes de vent intens. Per avui encara es registraran pluges destacades a la meitat nord de Catalunya. Per demà les pluges seran més disperses. Les precipitacions en forma de neu també van arribar ahir a la zona de la Val d’Aran. Al final de temporada, les pistes d’esquí superen el metre i mig de neu.