Set línies d’autobús guanyen 5 minuts al semàfor prioritari

  • Amb la prioritat semafòrica van 2,5 km/hora més ràpids.
  • La prova pilot s’ha fet al carrer Aribau, per on van els busos a 8 km/h i triguen 11 minuts a recórre’l.

Si el temps és or, els usuaris dels set busos que circulen pel carrer Aribau (54, 58, 63, 64, 66, 67 i 68) són ara una mica més rics.

El nou sistema de prioritat semafòrica ha retallat en cinc minuts el que tarda un autobús a recórrer tota aquesta via.

El setembre es va adaptar la freqüència dels semàfors d’Aribau amb l’objectiu que l’autobús no s’aturés a les cruïlles.

En aquesta via passen set línies i tenen uns 76.000 passatgers el dia. Segons un estudi recent de l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP), el bus va ara a 8 km/h pel carrer Aribau, amb el nou sistema de prioritat semafòrica.

Això vol dir que abans anava a 5,5 km/h de mitjana i ha experimentat un augment de la velocitat de 2,5 quilòmetres l’hora de mitjana. Abans trigava 16,1 minuts a recórrer el carrer Aribau i, ara,11,1.

Sempre en llum verd

Per aconseguir aquest bon rendiment, el mecanisme té en compte el que tarda l’autobús a cobrir tot el carrer i el temps de les parades.

Així, el bus fa tota la ruta només aturant-se a les parades i no als semàfors, ja que els troba sempre en verd. La priorització es fa des del Centre de Control de Trànsit, en funció del volum de cotxes que hi ha tant al carrer Aribau com als que el creuen transversalment.

Els tècnics encara n’estan avaluant els resultats. Es va triar aquest carrer perquè és d’una sola direcció, ja que fer-ho en vies de doble sentit és més complicat. Un cop acabat l’informe, l’Ajuntament decidirà si posa el sistema a altres carrers.

108,69 km de carrils reservats

Segons les últimes dades de Transports Metropolitans de Barcelona , la capital catalana té 108,69 quilòmetres de carril-bus.

A més, té 2.566 parades, 1.190 de les quals tenen marquesines. Hi ha 19 línies que recorren 920,62 quilòmetres, si es fa la semisuma d’anada i tornada. La velocitat a hora punta és d’11,11 km/h i la mitjana al llarg del dia es 11,68. Tots els 1.066 autobusos estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento