Excrements i pintades és el que més embruta el carrer

  • Baixa el grau de satisfacció per la neteja a la ciutat.
  • Els ciutadans atribueixen la brutícia als carrers a les obres.
  • Volen que s’escombri més les voreres.
Els veïns de Barcelona consideren que els excrements dels gossos, les pintades i les obres són el què més embruten els carrers de la ciutat.

Així ho constata un estudi dut a terme per l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), a partir de les respostes de més de 6.100 persones consultades al novembre del 2006.

Prop del 10% dels enquestats considera que els excrements dels animals encara són un problema a Barcelona. El 17% creu que les pintades embruten els carrers i el 23% que les obres contribueixen a la brutícia que hi ha a la ciutat.

Menys satisfets

Només el 33% dels ciutadans estan satisfets amb l’estat de la neteja a Barcelona. I això vol dir que des del 2000, quan els satisfets eren el 36% del total, el nombre de persones que troben neta la ciutat ha baixat tres punts percentuals.

Tanmateix, Barcelona segueix la mitjana de la resta de ciutats espanyoles, on el grau de satisfacció és el mateix. L’Hospitalet, en canvi, és una excepció, ja que la mitjana supera el 33%.

L’estat dels carrers i les voreres (menys del 32% n’estan satisfets) i la freqüència amb què s’escombren (menys del 39%) suspenen també segons els enquestats i se situen per sota de la mitjana espanyola.

Els cotxes abandonats suposen un problema per a menys del 53% dels barcelonins, mentre que l’estat de les cases abandonades preocupa més a L’Hospitalet que no pas a la capital (39%). A ambdues ciutats preocupa l’estat de les zones de joc infantil.

"No hi ha manteniment"

Només el 30% dels ciutadans enquestats consideren que els parcs i jardins de Barcelona i L’Hospitalet estan néts.

Pel que fa a la freqüència de la neteja a les zones de joc infantils, el 22% creu que és l’adequada.

A Barcelona hi ha una paperera per cada 76 habitant; a Madrid, una per cada 59; i a L’Hospitalet, una per cada 74. El portaveu de la Plataforma d’Usuaris de la Via Pública, Miquel Sánchez, insistia ahir que «no hi ha manteniment».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento