Morir d’èxtasi amorós

La primavera mostra un dels fenòmens més apassionants entre la fauna marina, l’aparellament fins a la mort per esgotament de les sípies.
Dues sípies comunes durant la còpula. (Aquàrium)
Dues sípies comunes durant la còpula. (Aquàrium)
Dues sípies comunes durant la còpula. (Aquàrium)
La sípia puja una vegada a la seva vida des de les profunditats del mar per a reproduir-se i ho fa fins a l’extenuació.El festeig comença amb les carícies i el canvi de coloració del mascle tot buscant seduir la femella. Quan aquesta l’accepta és fecundada i, després de passar junts uns minuts un cop finalitzat l’aparellament, posarà uns 500 ous en forma de raïm.

La salvaguarda de l’espècie fa que cada exemplar s’aparelli amb més d’un pretendent. L’esforç físic de setmanes d’intensa activitat sexual els porta a morir esgotats, un tràgic final per a un espectacle que començava tan bé.

Passat un mes de la posta vénen al món noves sípies comunes o sepia officinalis, de pocs centímetres, ben formades i totalment independents per a sobreviure a les profunditats de les aigües. Elles repetiran el cicle vital amb l’irònic desenllaç dels seus progenitors.

Aquest apassionat fenomen es pot veure ara en directe al tanc especial per a la reproducció de les sípies que ha habilitat l’Aquàrium de Barcelona.

* L’Aquàrium. Moll d’Espanya del Port Vell, s/n, De 9.30 a 21 h. Adults: 15,50 euros, nens de 4 a 12 anys: 10,50 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento