Barcelona activa el reforç de la neteja i els serveis a les platges

  • La seguretat es reforça per evitar la proliferació de furts i robatoris.
  • Els efectius de neteja s'incrementen en un 7% en tota la ciutat.
  • Un dispositiu de 37 operaris tindran cura del bon estat de les platges.
Imatge de la temporada d'estiu a les platges de Barcelona, a l'alçada de la Vila Olímpica.
Imatge de la temporada d'estiu a les platges de Barcelona, a l'alçada de la Vila Olímpica.
ARXIU
Imatge de la temporada d'estiu a les platges de Barcelona, a l'alçada de la Vila Olímpica.

L’Operació Estiu ja està activada a Barcelona per garantir la convivència, la mobilitat, la seguretat viària i la neteja de la ciutat durant els propers tres mesos, especialment, a les platges. Els diferents operatius de seguretat es reforcen per evitar la proliferació de furts i robatoris i per lluitar contra les conductes que puguin alterar la convivència dels ciutadans.

Els efectius de neteja s’incrementen en un 7% en tota la ciutat, però hi ha un dispositiu específic amb 37 operaris per tenir cura del bon estat de les platges. El Grup de Platges es desplega per tota la franja litoral i tots els serveis estan a disposició de ciutadans i visitants i a ple rendiment fins al proper 28 de setembre. L’actuació és integral i engloba des de serveis de neteja a serveis socials, equips d’inspecció dels districtes i el reforç del transport públic. Els Mossos i la Guàrdia Urbana treballen conjuntament per vetllar per la seguretat, també, amb patrullatge pel litoral barceloní.

Els agents de la Guàrdia Urbana realitzen patrullatges uniformats i de paisà, tant per les platges com la resta de punts més concorreguts de la ciutat, i, de retruc, es multipliquen els contactes amb veïns i entitats de barri per anticipar-se a possibles conflictes i problemàtiques aquest estiu.

Dispositius especials a La Rambla, Passeig de Gràcia o Park Güell

Els dispositius també són específics en espais i zones de Barcelona que requereixen una atenció especial, com la Rambla, la Rambla del Raval, el Passeig de Gràcia, el Park Güell, les places de Gràcia, el Mercat de Sant Antoni, el Parc de la Ciutadella, les Fonts de Montjuïc, els entorns del Paral·lel i la façana marítima. En esdeveniments puntuals o amb assistència de moltes persones també s’activen dispositius especials:a la nit de la revetlla de Sant Joan, al Pride Barcelona, al Festival Grec, al Festival Cruïlla, a la Festa Major de Gràcia, a la Fests Major de Sants, a la Diada i per les Festes de la Mercè.

L’Operació Estiu preveu destinar 60 agents a la lluita contra la venda ambulant, un 50% més que el 2013. En el que portem de 2014, la Guàrdia Urbana ja ha realitzat 18.025 intervencions relacionades amb la venda ambulant, també present a les platges, dins de l’Operació Mestral.

Reducció dels fets delictius a les platges al 2012 i 2013

Pel que fa a la seguretat vial, la Urbana desplegarà una nova ofensiva per combatre la conducció sota els efectes de l’alcohol i les drogues, especialment entre els motoristes. El 2013  es van reduir un 13% el nombre d’accidents que van per excés d’alcohol.

La Guàrdia Urbana desplega per tercer any els agents del Grup de Platges, que centren la seva tasca de vigilància en operar a tot el litoral barceloní. Els fets delictius a les platges es van reduir en un 15% el 2012 i un 8% el 2013. El Grup compta amb 90 efectius i unitats de paisà fins al 30 de setembre a les 10 platges barcelonines. El servei de neteja a les platges és diari, inclosos diumenges i festius. S’hi destinen 19 equips i 37 operaris i dos equips de matí i tarda per buidar les papereres.

Prevenció de conductes o actes incívics

La Guàrdia Urbana posa a l’estiu major atenció en la prevenció de conductes o actes incívics: consum d’alcohol a la via pública, realitzar necessitats fisiològiques al carrer, sorolls derivats de la concentració de persones al carrer i infraccions de locals relacionades amb sorolls, excés d’aforament i horaris de tancament.

Serveis a peu de sorra

Els usuaris de les platges tenen a la seva disposició 134 lavabos públics i un més de nou a la platja del Somorrostro. 14 d’aquests serveis són adaptats en horari, de 10.30 a 21.00 hores i 66 més d’ús gratuït (18 adaptats) a les guinguetes. Les platges també tenen 89 dutxes i serveis de gandules i para-sols. Les 18 guinguetes de Barcelona donen servei des de les 09.00 fins a la mitjanit a Ciutat Vella i de les 09.00 a les 02.00 hores a Sant Martí. Informació a temps real amb panells, web i ‘apps’: hi ha panells informatius digitals ubicats a les platges de la Mar Bella, Bogatell i la Barceloneta (www.bcn.cat/platges).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento