Ciutat Vella torna a donar vida a l’antic Call jueu

S’ampliaran les seves funcions i l’oferta. Recuperar l’herència jueva i fomentar la vida de l’antic Call jueu de Barcelona.
Aquests són els dos objectius del futur Centre de Dinamització del Call, un equipament que l’Ajuntament de Barcelona construirà en un edifici situat al carrer Arc de Sant Ramon.

Un primer projecte parlava de crear un centre d’estudis jueus. Aquesta iniciativa, però, ha evolucionat. Carles Martí, regidor del districte de Ciutat Vella, explica a 20 minutos que l’element hebreu es manté en el projecte definitiu, però se n’han ampliat les funcions. «L’entorn del Call té més elements que també es tractaran en aquest espai», argumenta. La intenció del Consistori és que el centre serveixi per millorar el civisme i la seguretat de l’entorn.

L’equipament recuperarà la fesomia originària d’una petita casa del Call que dóna a la placeta de Manuel Ribé. Es restaurarà l’immoble de tal manera que es puguin observar els diferents traços de les modificacions que va patir al llarg del temps.

Disposarà de dues plantes, amb una sala d’exposició permanent, un centre de documentació virtual i un espai de projeccions. Es calcula que les obres tindran un cost aproximat de 450.000 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento