Més agents i durant més hores per combatre la venda ambulant durant l'estiu a Barcelona

  • Arrenca l'Operació Estiu, que dedicarà 90 agents en patrulles preventives, el mateix nombre d'efectius que l'any passat perquè han baixat els furts.
  • La Guàrdia Urbana se centra en els llauners, l'incivisme i el soroll.
  • La neteja es reforçarà un 7% a les platges i zones més turístiques.
Dos agents de la Guàrdia Urbana patrullen en un quad per les platges de Barcelona.
Dos agents de la Guàrdia Urbana patrullen en un quad per les platges de Barcelona.
Laura Fíguls/ACN
Dos agents de la Guàrdia Urbana patrullen en un quad per les platges de Barcelona.

Barcelona encara un altre estiu amb la perspectiva de l'arribada de centenars de milers de turistes i del pas de  3,5 milions de persones per les platges. La venda ambulant passa a ser durant aquestes dates la prioritat municipal, amb un reforç d'agents que patrullaran amb un horari més ampli que l'any passat. Com que els furts denunciats han disminuït, es mantindrà el dispositiu de vigilància de Mossos i Guàrdia Urbana.

Durant aquest any, la Guàrdia Urbana porta ja 18.025 intervencions per venda ambulant, el que suposa una mitjana de 120 actuacions al dia. Però durant l'estiu es preveu reforçar la plantilla dedicada específicament als llauners amb un 50% més d'efectius, sumant un total de 60 agents. També s'ha reajustat l'horari de les patrulles per controlar les platges, i ara s'hi farà vigilància de 9.00 hores fins les 24.00 hores. .

«És evident que cal incrementar la presència policial al carrer», ha exposat aquest dimarts el tinent d'alcalde de Seguretat, Joaquim Forn, tot demanant «corresponsabilitat a la gent», per tal que no comprin als venedors ambulants i tinguin en compte, també, que aquests productes no compleixen amb les condicions «sanitàries».

Després que amb motiu del Primavera Sound, desenes de llauners i venedors ambulants de tot tipus envoltessin el recinte del Fòrum a totes hores, Forn ha admès que "treballem amb els recursos que tenim" tot afegint que "hi havia zones que necessitaven més la presència de la Guàrdia Urbana", en referència a les protestes per Can Vies.

Patrullatge «preventiu»

Al front marítim hi ha destinats 90 agents, els mateixos des de fa tres anys. No s'incrementa el nombre d'efectius perquè, segons va destacar Forn, els resultats d'aquest patrullatge «preventiu» han estat òptims. Així, el tinent d'alcalde va recordar que els furts van baixar un 15% al 2012 respecte l'any anterior i van tornar a baixar un 8% al 2013. Per a la vigilància, enguany s'adquirirà una nova embarcació, de 7,5 metres.

Als punts calents de la ciutat, com ara les places de Gràcia, La Rambla o les Fonts de Montjuïc, s'hi ha dissenyat «dispositius específics», basats en patrulles dissuasives per «detectar i anticipar-nos a qualsevol problemàtica», exposa Forn. També  es preveu més presència policial al voltant de grans esdeveniments com el Sónar o les Festes de Gràcia.

La neteja es reforçarà un 7% (hi treballaran 144 operaris de reforç) i es treballarà de forma més intensa a les zones més turístiques, concentrades als districtes de Ciutat Vella, l'Eixample i Gràcia.

'Botellón' i orins

Entre les prioritats de l'Operació Estiu de la Guàrdia Urbana, que va arrencar el 31 de maig passat i acabarà el 28 de setembre, hi ha combatre el consum d'alcohol al carrer, les pixades i sorolls; totes elles qüestions d'incivisme.

Es faran servir limitadors acústics a prop de 400 actes a l'aire lliure, com poden ser concerts o festes majors (l'any passat en van ser 380).

L'Ajuntament ha anunciat una «nova ofensiva» contra els conductors que hagin consumit drogues o alcohol. Segons dades municipals, l'any passat es van reduir un 13% els accidents provocats per persones begudes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento