Més de 2.000 mossos inicien una campanya de control de motoristes

  • Avui s’instal·len 535 punts d’inspecció a les carreteres.
  • Les motos sumen 1,3 víctimes al dia i disparen els índexs de sinistralitat.

Els 103 primers dies de l’any han abocat un balanç molt tràgic en les estadístiques de sinistralitat dels vehicles de dues rodes. En aquest temps han mort 16 motoristes i 87 han resultat ferits greus.

Motiu que ha impulsat al Servei Català de Trànsit a muntar una campanya especial de conscienciació en la que es mobilitzen 2.099 agents dels mossos.

Les dades suposen que els motoristes sumen el 23% dels accidents greus i, el que segons el director de Trànsit, Josep Pérez Moya, "és més preocupant, que quasi un de cada cinc morts en accident són motoristes". 1,3 conductors de motos pateixen cada dia un accident greu.

Autopistes i secundàries

Les dades de sinistralitat en vehicles de dues rodes s’han multiplicat per quadre. D’aquí la campanya que els Mossos d’Esquadra inicien avui i que s’allargarà durant dos caps de setmana a 535 punts, sense senyalitzar, de les carreteres catalanes.

«No anem a posar multes», explicava ahir el cap de la Divisió de Trànsit dels Mossos d’Esquadra, Sergi Pla, sinó a «donar informació sobre els perills de la velocitat excessiva o les conductes negligents».

Existeix un perfil de motards que encaixa amb una majoria dels conductors accidentats. «Es tracta d’un jove d’entre 25 i 26 anys» que sovint acaba d’adquirir la moto i «l’adrenalina de la velocitat el fa tornar suïcida» assegurava Pla.

Campionats mundials

La campanya, amb continuïtat el cap de setmana del 31 a l’1 d’abril, consistirà en repartir folletons als conductors, aprofitant que el Gran Premi de Motociclisme de Xerez fa incrementar les motocicletes pel corredor del Mediterrani.

Els controls també es traslladaran a 48 carreteres de la xarxa secundària i, com la resta, es faran amb vehicles logotipats «sense ocultar les intencions».

80.000 motocicletes més

Una de les causes de l’elevada sinistralitat en vehicles de dues rodes, a criteri dels experts es troba també en l’increment del parc de motocicletes i ciclomotors.

L’any passat hi havia a Catalunya 345.524 ciclomotors, 20.269 més que fa dos anys. El parc de motocicletes experimenta un creixement més espectacular, amb 486.366 vehicles matriculats, 66.033 més que fa dos anys. Entre 2003 i 2005 també augmentava el balanç de sinistres en aquests vehicles, amb 3.588 accidents, 6.256 vehicles implicats, 6.955 persones implicades, 4.405 víctimes, 223 morts, 1.692 ferits greus i 2.490 ferits lleus.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento