Experts del Govern volen tornar a apujar l’aigua

Afirmen que serviria per pagar una part del procés de producció d’aigua potable. L’increment seria igual per a tots els ciutadans
La Generalitat estudia crear un suplement en el rebut de l’aigua per pagar les despeses que suposa captar i sanejar l’aigua que fem servir a casa. És una de les recomanacions que proposa l’informe que ha elaborat un comitè d’experts destinat a crear un marc financer estable per a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), que a hores d’ara arrossega un deute superior als mil milions d’euros.

El ciutadà assumiria així una part del cost del finançament de l’ACA. L’altre part aniria, com va anunciar ahir el conseller de Medi Ambient, Salvador Milà, a càrrec dels pressupostos de la Generalitat fins el 2014 amb la creació d’un contracte programa.

El conseller va explicar que per aplicar la nova tarifa primer s’hauria de calcular «quin és el cost i a qui li correspon pagar des del punt de vista tributari» cadascun dels processos que intervenen en la producció de l’aigua que consumim, des que és captada al mar o a qualsevol dels rius.

El ciutadà no pagaria tota la producció de l’aigua ni es pretén que els usuaris paguin més o menys en funció d’on la capta l’empresa que els proveeix.

El cànon per consum dóna resultat

L’informe presentat pel conseller de Medi Ambient valora positivament la creació d’un cànon de l’aigua en funció del consum que fa cada família, ja que s’ha convertit en «un instrument per incentivar l’estalvi d’aigua mantenint una dotació bàsica assequible». Els experts indiquen que els tributs que s’apliquen «tenen una funció de generació d’ingressos i com són massa baixos, la funció incentivadora de conductes queda en segon pla».

Que en penses?

Envia la teva opinió amb el nom i els cognoms i el DNI a :

noesven@20minutos.es. Per fax: 934706257, o carta: plaça Universitat, 3. 7è 08007 BCN

Mostrar comentarios

Códigos Descuento