Arriba la Nit dels Museus amb dotze espais nous i més activitats

  • El Born Centre Cultural, el restaurat Recinte Modernista de Sant Pau i l'Arts Santa Mònica són alguns dels nous centres que s'incorporen a la jornada cultural.
  • Els ciutadans poden accedir amb l'entrada lliure a més de 70 espais culturals de Barcelona des de les set de la tarda fins a la una de la matinada.
  • El pianista Manel Camp i la cantant Lídia Pujol oferiran dissabte un concert de jazz amb poemes de Miquel Martí i Pol al Born CC a les nou de la nit.
Una mare i una filla assistint a una exposició que es va celebrar en la darrera edició de la Nit dels Museus.
Una mare i una filla assistint a una exposició que es va celebrar en la darrera edició de la Nit dels Museus.
ACN
Una mare i una filla assistint a una exposició que es va celebrar en la darrera edició de la Nit dels Museus.

Aquest dissabte se celebra la tradicional Nit dels Museus, en què més de 70 espais culturals de Barcelona i l'àrea metropolitana obren les portes amb l'entrada lliure, des de les set de la tarda fins a la una de la matinada, per oferir-hi exposicions, concerts, dansa, teatre i recitals poètics, tallers, visites comentades i activitats pensades per a tots els públics.

Aquesta jornada cultural nocturna forma part d'una iniciativa del Consell d'Europa, en la qual participen més de 4.000 museus de 40 països d'arreu del continent i que enguany arriba a la desena edició. L'Ajuntament de Barcelona preveu que hi participin unes 130.000 persones, com en l'edició anterior.

Una de les principals novetats d'enguany és la incorporació de nous espais com el recentment restaurat Recinte Modernista de Sant Pau, el Castell de Montjuïc, El Born Centre Cultural, l'Arts Santa Mònica, la Fundació Francisco Godia, la Filmoteca de Catalunya, la Blueproject Foundation, l'Estudi Regomir, els edificis Harmonia i Can Riera del Museu de L'Hospitalet i els espais del MUHBA a la Fabra i Coats i la Casa del Guarda del Park Güell.

Com cada any, tots els centres han programat tot un seguit d'activitats a banda de les exposicions i actes previstos. Així, per exemple, el Born Centre Cultural, que s'estrena en aquesta edició, ha organitzat per dissabte a les 9 de la nit un concert de jazz amb el pianista Manel Camp i la cantat Lídia Pujol, que interpretaran poemes del desaparegut Miquel Martí i Pol. L'espectacle, que ja va ser presentat durant una celebració de les Bases de Manresa, porta el nom de Ressorgir 2014 i s'inscriu en els actes que s'estan duent a terme per celebrar el Tricentenari del 1714.

El tinent d'alcalde de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, ha destacat durant la presentació de la Nit dels Museus d'enguany que la jornada vol «trencar alguns tòpics que relacionen la visita a un museu amb una activitat individual i avorrida i demostrar que pot ser un fet col·lectiu on s'hi poden troben diverses disciplines artístiques».

Així mateix, també ha afegit que «més enllà de la gent que normalment visita aquests centres, ens agradaria que s'ampliés el públic dels museus als no habituals, que la gent perdi la por, el respecte o la mandra i que vegi que hi ha moltes ofertes que li poden interessar».

Sis rutes amb transport públic

Com en edicions anteriors, s'han planificat sis rutes que agrupen els museus segons la proximitat geogràfica i els enllaços amb transport públic. La zona 1 va de Montjuïc a L'Hospitalet; la zona 2, de l'Eixample a Gràcia; la zona 3, del Gòtic al Mar; la zona 4 inclou l'espai que va del Raval al Port; la zona 5 s'estén per Santa Coloma de Gramanet, Badalona, el Fòrum, Glòries i Sant Andreu, i la zona 6 correspon a Sant Gervasi, Pedralbes, Esplugues i Cornellà.

Participa en el concurs fotogràfic

Participa al Concurs fotogràfic La Nit dels Museus. Explica teva experiència a la Nit dels Museus enviant les teves imatges amb l’etiqueta #bcnmuseu a Twitter o Instagram. Pots guanyar un carnet BCNcultural, que dóna accés a més de 400 activitats exclusives o amb descomptes especials. Hi haurà 5 fotografies guanyadores.

Les instantànies participants en el concurs s’hauran d’haver pujat a Twitter o a Instagram entre el dimarts 13 a les 9 h i el dimarts 20 a les 12 h. Tingues present que per a participar-hi cal inscriure’s prèviament a www.bcn.cat/fotomobil.

La Nit dels Museus 2.0. Segueix tota l'actualitat per les xarxes socials a través del compte de Twitter @bcncultura i l'etiqueta #bcnesmuseu. També pots consultar els espais que participen a la jornada i informar-te'n de les recomanacions de les activitats previstes mitjançant Foursquare. A més, hi ha disponible una aplicació per a mòbils Apple i Android amb informació sobre les activitats, els horaris i la ubicació dels museus.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento