Catalunya registra el doble d'assassinats a principis d'any

  • Segons dades del Ministeri de l'Interior, es van registrar 20 homicidis dolosos.
  • La província de Barcelona lidera aquest increment amb 16 víctimes mortals.
  • Baixen les faltes i delictes un 3%, sobre tot els robatoris amb violència (-14%).
Agents dels mossos d'esquadra destinats a Barcelona ciutat.
Agents dels mossos d'esquadra destinats a Barcelona ciutat.
ARXIU
Agents dels mossos d'esquadra destinats a Barcelona ciutat.

Durant el primer trimestre de l'any s'ha arribat a duplicar el nombre d'assassinats a Catalunya. Segons dades del Ministeri de l'Interior, es van registrar un total de 20 homicidis dolosos (amb intencionalitat de matar) i assassinats consumats, quan al mateix període de l'any anterior se'n va registrar deu.

La província  de Barcelona lidera aquest increment, amb un total de 16 assassinats consumats entre gener i març, el 79% més que l'any passat, quan n'hi va haver nou. A Tarragona se n'ha produït tres, quan al 2013 només n'hi va haver un. A la província de Girona una persona va ser assassinada (l'any anterior cap) mentre que a Lleida no es va produir cap homicidi dolós.

Aquest és, però, l'únic de tots els delictes i faltes que va experimentar un increment d'un any cap a l'altre. En total, a Catalunya, s'han registrat durant els primers mesos de l'any 101.026 delictes i faltes, el 3,1% menys. A tot l'Estat, van caure un 4,1%. Navarra és la comunitat autònoma on van créixer més (+26%) mentre que a Ceuta és on més van baixar (-12%).

Menys robatoris

El retrocés més important s'ha registrat en els robatoris amb violència i intimidació (6.492), que han baixat un 14% a Catalunya, seguits de la delinqüència violenta (7.331), que han experimentat un descens del 13%.

A Barcelona és l'única província on augmenten els robatoris amb força als domicilis i de gener a març se'n va produir 3.811, un 6,5% més. A tot Catalunya, en canvi, aquest tipus de delicte va caure un 3%, degut als descensos registrats a la resta de províncies catalanes. Els robatoris amb força cauen a tot el territori (-11,3%), igual que els furts (-2,8%), que experimenten un lleuger descens.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento