Autoritzen per primer cop posar càmares per suplir la falta de Policia

Sitges rep la primera autorització de la Justícia per fer servir la videovigilància per controlar a distància les urbanitzacions.
Acabar amb l’alarma social que han generat els robatoris a diverses urbanitzacions i suplir la manca d’efectius policials són les raons que han mogut l’Ajuntament de Sitges a demanar el permís per instal·lar càmeres de videovigilància als nuclis urbans més aïllats. I, per primer cop, la Justícia ho ha autoritzat.La Comissió de control de dispositius de videovigilància (CCDVC) del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, per primera vegada, ha sentat un precendent a l’acceptar la demanda d’un l’ajuntament per instal·lar càmeres que permetin identificar «vehicles i persones i prevenir i perseguir robatoris als habitatges i danys a les persones i béns».

Nou punts vigilats

L’Ajuntament de Sitges, davant la falta de dispositius policials i per la dispersió en el municipi de les urbanizacions, va demanar posar càmeres als carrers.

Proposen càmeres als accessos de les urbanitzacions Garraf II i les Terrasses, Rat Penat, Garraf park, Montgavina, La Llevantina i Quint Mar, Vallpineda i Santa Bàrbara. A banda, una reixa tancarà els accessos de les 22 hores a les 6 de la matinada. Els veïns hauran de trucar per accedir en aquestes hores.

L’alt tribunal considera que les mesures proposades per l’Ajuntament de Sitges «són idònies, necessàries i proporcionades» en relació amb l’afectació dels drets a la intimitat de les persones.

La Policía Local podrà identificar els vehicles que circulin per les urbanitzacions i activar els dispositius si hi ha res sospitós.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento