Desmantellen a la Zona Franca una granja de galls per fer baralles

Detenen l’amo del negoci i un dels cuidadors. Criaven 417 aus i les venien per 120 euros per a bregues a Andalusia i França.
Vista de les instal·lacions de la granja on es criaven els galls. (CME)
Vista de les instal·lacions de la granja on es criaven els galls. (CME)
Vista de les instal·lacions de la granja on es criaven els galls. (CME)
Una finca de la Zona Franca amagava més de 400 galls, la majoria d’ells destinats a combats il·legals. Situada al número 2 del carrer Metal·lúrgia de Barcelona, s’hi criaven els animals per vendre’ls per uns 120 euros.Els Mossos d’Esquadra, davant l’advertència d’una persona que havia presenciat una baralla en ple carrer al febrer, van investigar els fets i finalment han desmantellat la granja i detingut el seu propietari, Eugenio C. P., de 77 anys, i un cuidador, Juan B. C., que han quedat en llibertat a l’espera que el jutge els citi per declarar.

Aus entrenades per lluitar

Els 417 galls s’estaven en gàbies individuals. 239 estaven en fase de creixement i preparació, però a la resta ja se’ls havia amputat la cresta, esmolat els esperons i plomat el dors. 15 aus tenien signes d’haver estat usades en bregues de galls, com ara ferides greus o la pèrdua d’ulls.

Dins de la granja hi havia també un abocador amb galls morts amb exemplars en avançat estat de descomposició, i una taula on s’hi feien les cures a les aus, amb agulles de cosir i taps de plàstic per cobrir els esperons. A la finca s’hi va trobar també un ninot de drap per entrenar els animals.

El propietari va explicar als Mossos que, un cop ensinistrats, els galls s’enviaven a Andalusia i França per participar en combats on s’hi aposta uns 2.000 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento