Una escola bressol de Sant Cugat recupera els bolquers reutilitzables

  • Només fins al juny es deixaran de tirar 13.000 paquets, que no són reciclables.
  • Els pares podrien estalviar-se fins a 1.400 euros.
Una treballadora treu bolquers per als infants de l’escola bressol, ahir. (Andreu Adrover)
Una treballadora treu bolquers per als infants de l’escola bressol, ahir. (Andreu Adrover)

En el moment en què a la moda triomfa l’estètica retro, una escola bressol de Sant Cugat ha recuperat els bolquers reutilitzables.

De moment, són 30 nens de l’escola Gargot els que han estat autoritzats pels seus pares. Estalviaran entre 11.500 i 14.500 paquets només en el que resta de curs.

Els bolquers són de cotó i els fan servir mentre són a l’escola. Només dos nens els fan servir també a casa.

Els renten i els rehigienitzen

Una empresa s’encarrega de rentar-los i higienitzar-los perquè es puguin reaprofitar més endavant. Alguns pares van queixar-se perquè els bolquers d’un nen els pot fer servir un altre, de diferent. Per això es rentaran a altes temperatures.

La iniciativa té un cost de 54.000 euros que paguen el consistori i un programa de la Generalitat que vol reaprofitar recursos.

Segons el càlcul de la regidora de Serveis Urbans, Cristina Paraira, els bolquers d’un nen, fins als 2 anys, costen uns 1.800 euros.

S'estalvien 1.400 euros

D’aquesta manera se’n podrien estalviar 1.400 euros. A més de ser més respectuós amb el medi ambient, és més barat.

La iniciativa s’estendrà a una altra escola municipal de Sant Cugat. I si els resultats són favorables, aquests bolquers es faran servir als altres quatre parvularis de la ciutat el curs vinent.

Crítiques d’alguns pares

Cinc pares es van oposar a la mesura dels nous bolquers. Segons va explicar una de les mares, si l’objectiu és mediambiental, caldria buscar altres fórmules.

Diuen que és un pas enrere perquè els paquets absorbeixen tot el líquid.

Els bolquers d’un sol ús són contaminants. Estan fets de cel·lulosa (43%), superabsorvent (27%) i d’altres matèries sintètiques. No és possible reciclar els bolquers i les famílies han de llençar-los directament a l’abocador.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento