Sant Jordi fa una crida a la donació de sang i a l'altruisme

  • Una biblioteca pública per districte convida a donar sang el 22 d'abril.
  • La iniciativa la impulsen per segon any el Banc de Sang i l'Ajuntament.
  • El consistori obrirà les portes a la ciutadania amb motiu de la Diada.
Roses en una parada de la Rambla de Catalunya per Sant Jordi.
Roses en una parada de la Rambla de Catalunya per Sant Jordi.
ACN

Sant Jordi se celebra aquesta setmana a tot Catalunya i amb Barcelona com a epicentre de les principals activitats de la gran festa dels llibres i de les roses. Una de les iniciatives més destacades d'enguany és la campanya de donació de sang a les biblioteques del proper dimarts.

Aquests equipaments, així com editorials i escriptors, donen d'aquesta manera el tret de sortida a la Diada de Sant Jordi amb aquesta campanya especial de donació amb la que el Banc de Sang instal·larà punts de donació a biblioteques de tot Catalunya. No és obligatori reservar hora al web, però, si es vol, es pot fer amb antelació. Tots els donants que hi participin rebran un llibre com agraïment a la seva col·laboració (www.donarsang.gencat.cat).

La campanya se celebra per segon any per iniciativa de l'Ajuntament de Barcelona. En l'edició anterior, més de 600 persones van donar sang a les Biblioteques de Barcelona i enguany es trasllada a la resta del territori català.

A Barcelona hi prendrà part una biblioteca per cada districte. La campanya es promou amb l'eslògan Et donaré la meva sang, et donaré vida i amb l'etiqueta per a les xarxes socials #SantJordiBCN14.

Les biblioteques on es podrà donar sang són:Francesca Bonnemaison (de 10.00 a 14.00 i de 16.30 a 19.30 hores, amb l'autora Sílvia Soler a partir de les 10.15 hores);la Biblioteca Sagrada Família (10.00 a 14.00 hores);la Biblioteca Les Corts-Miquel Llongueras (de 10.00 a 14.00 hores);la Biblioteca Vapor Vell (de 10.00 a 14.00 hores);la Biblioteca Ignasi Iglesias-Can Fabra (10.00 a 14.00 i de 16.30 a 19.30 hores, amb Ramon Gasch a partir de les 12.00 hores).

També a la Biblioteca Poblenou-Manuel Arranz (de 10.00 a 14.00 hores, amb Sor Lucía Caram a partir de les 12.30 hores);la Biblioteca Jaume Fuster (10.00 a 14.00 hores, amb Teresa Roig a partir de les 10.00 hores i Carla Gràcia Mercadé de 13.00 a 14.00 hores);la Biblioteca Clarà (de 16.30 a 19.30 hores, amb Xavier Barriga de 17.00 a 18.00 hores);la Biblioteca Nou Barris (de 16.30 a 19.30 hores) i la Biblioteca Mercè Rodoreda (de 16.30 a 19.30 hores).

Malgrat els avenços mèdics i tecnològics, la sang no es pot fabricar i només es pot obtenir per via de les donacions altruistes de les persones. És un acte senzill, segur i gens dolorós, assistit per professionals, destaca l'organització.

Portes obertes a l'Ajuntament

Coincidint amb la diada, l'Ajuntament torna a obrir les portes de casa seva a la Plaça de Sant Jaume. Es podrà visitar l'Escala d'Honor, la Galeria Gòtica o el Saló de Cent. La visita es farà acompanyants de diferents personatges històrics i l'accés serà gratuït dimecres. El consistori aprofitarà per posar en marxa un any més la venda de roses solidàries al pati de l'Ajuntament. L'import es destinarà íntegrament a associacions sense ànim de lucre (10 a 20 h; entrada pel carrer Ciutat).

II Fira de Sant Jordi al Passeig de Sat Joan

Per tal de descentralitzar l'oferta de Sant Jordi concentrada a La Rambla, el Passeig de Gràcia i Rambla de Catalunya, l'Ajuntament i l'associació de comerciants de Fort Pienc organitzen dimecres la IIFira de Sant Jordi, especialment adreçada al públic juvenil. Hi hauran 140 parades ubicades entre els carrers Àusies March i Ali-Bei. D'aquestes, unes 45 seran especials per a joves.

Hi assistiran uns 200 nens d'escoles de la zona i tindrà una presència destacada el còmic i l'Editorial Norma (ubicada a Pg de Sant Joan). Aquest eix ha passat per una completa renovació en el tram comprès entre la Plaça Tetuan i l'Arc de Triomf, que l'ha fet una zona més tranquila.

Entre les activitats previstes hi haurà la tradicional venda de roses i llibres, un taller de caricatures, concursos de dibuix, exhibicions de soft combat, i exposició de poemes en català, castellà i xinès de nens del barri dins del programa XEIX d'apropament entre les comunitats locals i emigrades. Tota la informació sobre la fira es pot consultar des del web www.eixfortpienc.com.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento