Primera gran expropiació de pisos buits a Barcelona

L’Ajuntament expropia deu finques i solars al Casc Antic que els amos mantenien abandonats. Ara, s’hi construïran 74 habitatges de protecció.
Per primera vegada, l’Ajuntament de Barcelona ha optat per l’expropiació massiva de deu finques i solars privats que estaven abandonats al districte de Ciutat Vella per donar-los un ús social. Amb això, volen evitar les situacions d’especulació, d’inseguretat i de marginalitat. En l’espai que deixin, es construiran 74 pisos protegits.Les finques privades estan degradades i sense conservació. Segons el consistori, «han creat situacions d’inseguretat i activitats marginals». Almenys una té pisos buits, als que ara se’ls donarà un ús amb la construcció dels nous.

Dues d’aquestes finques estan catalogades dins el programa de protecció patrimonial. El regidor portaveu de l’Ajuntament, Joan Ignasi Cuervo, va advertir que aquesta actuació jurídica, sense precendents, ara ha de «servir d’exemple a d’altres districtes». De fet, aquesta iniciativa de l’Ajuntament arriba en ple debat de la nova llei d’habitatge que impulsa la Generalitat i que preveu l’expropiació dels pisos buits.

El consistori ha decidit expropiar solars i finques del Casc Antic després que els seus propietaris no donessin resposta als requeriments municipals de fa tres anys, exigint adequar a finca.

En conjunt, la modificació del Pla General Metropolità impulsarà més de 350 pisos socials a Ciutat Vella, que inclou actuacions en aquestes deu finques privades, però també en municipals i d’altres promotors públics.

Manifestació a NY

El col·lectiu V de Vivienda ha convocat una altra concentració pel dia 24 i ha dut la seva protesta a Nova York, on s’havia desplaçat una comitiva de l’Ajuntament per inaugurar una mostra d’artistes catalans al MOMA. Allà, es van trobar cartells al·ludint als alts preus dels pisos a Barcelona.

Altres acords

L’Escocesa. L’Ajuntament ha aprovat el pla sobre el conjunt fabril de Poblenou per fer habitatges municipals.

Plaça Gardunya. Aprovat el pla de transformació amb el nou equipament de l’Escola Massana.

Arenys - Fastenrath. Urbanització del nou espai de connexió, una esplanada entre els dos carrers.

Poble Sec. Aprovats 7,3 milions per renovar voreres, vegetació i renovació del mobiliari.

Suspensió a Sarrià. Paralització de llicències  per projectes urbanístics.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento