La nova Filmoteca de Catalunya obrirà el 2009 al cor del Raval

  • L’edifici, a l’Illa Robadors, tindrà 6 plantes i 6.000 metres quadrats.
  • Concentrarà dues sales de projeccions i dues d’exposicions.
Projecte de la nova Filmoteca ubicada a la plaça Salvador Seguí. (Gencat)
Projecte de la nova Filmoteca ubicada a la plaça Salvador Seguí. (Gencat)
Projecte de la nova Filmoteca ubicada a la plaça Salvador Seguí. (Gencat)

El Raval es converteix de mica en mica en el nucli cultural més rellevant de Barcelona.

Al MACBA, la Biblioteca de Catalunya, el FAD, el CCCB i la Facultat de Geografia i Història, el conservatori del Liceu, d’aquí a dos anys, s’hi afegirà el nou edifici de la Filmoteca de Catalunya.

Ahir es va col·locar la primera pedra i d’aquí a 15 dies s’iniciaran les obres d’aquest edifici que tindrà 6.000 m2 i estarà ubicat a la plaça Salvador Seguí, al cor del Raval.

La nova Filmoteca, obra de l’arquitecte Josep Lluís Mateo, tindrà 6 plantes, dues d’elles subterrànies, i comptarà amb dues sales de cinema amb 400 i 200 butaques.

Polèmica Illa Robadors

El nou edifici està situat a l’Illa Robadors, una zona en profunda transformació i on s’hi està construint habitatges de protecció i un hotel de luxe. Per aquest motiu, una vintena de veïns van mostrar ahir el seu rebuig envers aquestes intervencions llançant des del balcó cubells d’aigua i ous podrits a les autoritats.

El vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod- Rovira, es va mostrar convençut que la nova Filmoteca "contribuirà a la dignificació del barri". Es calcula que la visitaran més de 160.000 persones l’any.

Un sol edifici per a tots els serveis

"El nou temple de la Història del Cinema", tal com va anomenar-lo el conseller de cultura, aglutinarà en un sol edifici l’actual biblioteca (Portal de Sta. Madrona), la sala de projeccions (Avda. de Sarrià) i la zona de consulta i investigació (La Campana). Tindrà també 2 sales d’exposicions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento