Una anciana viu entre sis tones d’escombraries a un pis del Prat

Els operaris municipals han iniciat la neteja de la vivenda per les queixes dels veïns. La dona ingressa a un centre sanitari.
La casa on vivia l’anciana. (Andreu Dalmau / Efe)
La casa on vivia l’anciana. (Andreu Dalmau / Efe)
La casa on vivia l’anciana. (Andreu Dalmau / Efe)
Entre sis tones d’escombraries, una anciana de 70 anys malvivia al seu habitatge situat al carrer Enric Morera del Prat de Llobregat. Les queixes veïnals van destapar les condicions infrahumanes en què vivia aquesta dona, coneguda com la Huertica.Els operaris de l’Ajuntament van seguir ahir, per tercer dia consecutiu, amb les tasques de neteja i sanejament de la vivenda. Un treballador va explicar que a la casa hi havia «rates i alguna que altra serp».

L’anciana, que és vídua, pateix la síndrome de Diògenes i ha estat ingressada a l’Hospital Sant Joan de Déu. Aquesta malaltia és un transtorn psiquiàtric que afecta sobretot a les persones grans i es caracteritza per una desatenció a l’higiene personal i una acumulació obsessiva de residus.

Rebuscant pels contenidors d’escombraries, la dona va acumular tota mena d’objectes, cap d’ells sense valor. Els seus veïns van denunciar fa 15 dies l’olor que desprenia la vivenda.

Els serveis socials municipals, que ja havien actuat amb l’anciana altres cops, van tramitar l’ingrés involuntari de la malalta i van ordenar la neteja immediata de l’habitatge.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento