El comerç de Barcelona podrà obrir ara tots els diumenges i festius de juliol i agost

  • Amb aquesta mesura es vol aprofitar la presència del turisme durant l'estiu.
  • Els grans eixos comercials s'oposen a aquesta mesura, la qual ha estat acordada amb els representants del petit comerç.
  • Tant el PSC com UxB es mostren favorables als canvis, mentre que PPC i ICV-EUiA s'oposen per motius diferents.
Dues turistes russes de visita a Catalunya.
Dues turistes russes de visita a Catalunya.
Núria Torres/ACN

L'Ajuntament de Barcelona modificarà l'actual regulació d'horaris comercials de la ciutat i permetrà que els comerços puguin obrir els diumenges i festius de juliol i agost, però només al matí.

El consistori ha adoptat aquesta decisió després de mesos de treball i converses amb la Fundació Barcelona Comerç, el Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme de Barcelona, PIMEC Comerç i la Confederació de Comerç de Catalunya. L'objectiu compartit és, segons l'Ajuntament, "reactivar l'activitat econòmica d'un sector especialment perjudicat per la crisi".

La iniciativa s'enfoca a la "demanda externa", és a dir al turisme, ha explicat la regidora Sònia Recasens, i per això s'ha concentrat en els mesos de juliol i agost que són els de més alta ocupació. No obstant això, segons Recasens la nova regulació s'ha elaborat amb voluntat de "protegir el comerç de proximitat".

Reclamaven més dies

La mesura adoptada pel consistori no compta amb la benedicció de l'anomenat Shopping Line, que representen els eixos comercials cèntrics (Pelai, Passeig de Gràcia, Diagonal-Pedralbes, etc.) i amb gran presència de comerços internacionals o de gama alta.

Consideren que els mesos d'estiu, coincidint amb el turisme de platja, no eren els més indicats per obrir en festiu. En aquest sentit, proposaven concentrar els 8 dies que ha autoritzat l'Ajuntament durant la primavera i la tardor. A més, pretenien ampliar encara més els dies festius d'obertura.

L'oposició a l'Ajuntament, dividida

Des del PSC, Jordi Martí s'ha mostrat favorable als canvis que s'impulsaran però ha retret a l'executiu municipal que no hagi "fet res" per aconseguir l'acord i només hagi "esperat a que els comerciants" negociessin una fórmula. Jordi Portabella (UxB), per la seva banda, també s'ha posicionat a favor de l'acord anunciat però ha alertat del risc que suposi una "porta d'entrada al model de liberalització total d'horaris que vol el PP".

Precisament, Alberto Fernández Díaz (PPC) ha considerat que els canvis que es promouen són "insuficients" i ha demanat "aprofundir més". En canvi, Ricard Gomà, líder d'ICV-EUiA, és absolutament contrari a l'acord perquè "perjudica, i molt," al comerç dels barris i les petites botigues. Gomà creu que suposa un canvi de model que augmenta "la bombolla turística que algun dia esclatarà"

Mostrar comentarios

Códigos Descuento