La Urbana acceptarà targes de crèdit per cobrar multes

  • Els infractors pagaran a l’instant amb targeta si no tenen diners.
  • Els agents estan provant un nou aparell portàtil, que serà del tot operatiu a partir de l’estiu.
  • 37.000 sancions per incivisme en el primer any d'orenança cívica.

Aquest estiu ningú es podrà escapolir de pagar una multa. L’Ajuntament de Barcelona està dotant els agents de la Guàrdia Urbana de les unitats de trànsit i de seguretat ciutadana d’ordinadors personals de butxaca equipats amb terminals que permeten el pagament de la sanció al comptat, a través de targetes de crèdit.

Amb això, s’evitarà l’alt índex de morositat, del 80%.

La iniciativa ja s’està provant en unitats aïllades, però es començarà a implantar el maig per estar totalment operativa a l’estiu, dates en què "les sancions per fets incívics augmenten espectacularment", explica a 20 minutos l’intendent portaveu de la Guàrdia Urbana, Carles Reyner. Molts són comesos pels turistes, que queden impunes si no paguen.

Lectors de targetes

L’any passat els agents van començar a tenir unitats PDA, però ara han evolucionat i es preveu que la campanya estival tinguin lectors de targetes. En l’actualitat els sancionats per actituds incíviques "ja comencen a pagar la multa al comptat quan són sorpresos" per evitar la notificació.

El mateix sistema "es podrà aplicar a les unitats de trànsit", afegeix Reyner, de forma que els infractors podran pagar al moment amb tarjeta de crèdit. Tot i així, segons Reyner "el darrer any s’ha aconseguit cobrar el 22% de sancions". Fins fa dos anys, aquest percentatge era del 8%.

Un problema afegit és el farragós tràmit burocràtic que pot superar els sis mesos entre que l’afectat rep la notificació, presenta al·legacions i es resolen. L’Ajuntament ha rebut prop de 1.500 al·legacions, el 70% de les quals han estat desestimades. Un miler més estan pendents de resolució.

37.000 sancions per incivisme

El primer any de l’ordenança cívica ha generat prop de 54.000 actuacions policials, 37.000 de les quals han corportat sancions econòmiques.

El 32% de les infraccions feien referència a la venda ambulant, el 19% per penjar cartells o publicitat, el 15,5% per consumir begudes alcohòliques en la via pública i el 10% per infringir la norma de civism. Un centenar dels multats eren turistes. L’Ajuntament només ha pogut ingressar 340.000 euros (22%), 46.851 euros, al comptat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento