Nou picasso amb poca tirada
Visitants esperant ahir a les portes del MNAC, on un cartell anunciava el darrer dia per veure la mostra de pintura europea. (Hugo Fernández)
La jornada de portes obertes que va celebrar ahir el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) no va atraure tants visitants com caldria esperar, tenint en compte que era el primer dia que es podia veure gratis el nou picasso i el darrer de la mostra de mestres de pintura europea.

I és que l’ocasió valia la pena. Veure de prop i sense pagar Dona amb barret i coll de pell (Marie-Thérèse Walter)’, el nou picasso del 1937 adquirit per l’Estat i cedit al museo fa menys de dues setmanes, era un luxe que, malgrat tot, no va generar les cues que altres vegades s’han pogut veure a la porta del museu.

Coincidint amb la incorporació d’aquest quadre, el MNAC ha obert un àmbit dedicat al malagueny amb altres vuit obres seves d’entre 1917 i 1939 de la col·lecció de Catherine Hutin.

Encara que cada primer diumenge de mes, els visitants poden accedir lliurement tant a les col·leccions permanents com a les temporals del museu, que normalment tanca a les 14.00 hores, ahir, excepcionalment, va romandre obert fins a les 19.00 hores.

Adéu als grans mestres

De fet, era l’última oportunitat per veure la mostra Grans mestres de la pintura europea de The Metropolitan Museum of Art, Nova York. D’El Greco a Cèzanne. Aquesta selecció reunia 42 obres de Degas, Monet, Renoir,Gauguin, Van Gogh, Hals, Van Dyck o Goya.

Barcelona exposa a Nova York

Amb l’inici de la setmana s’inaugura l’exposició Barcelona & Modernity: Gaudí to Dalí en el Metropolitan de Nova York. Aquesta mostra inclou 300 obres de Picasso, Miró, Dalí o Gaudí, entre pintures, escultures, dibuixos, fotografies, maquetes, mobiliari, teixits, cartells i objectes d’arquitectura que van des de 1888 a 1939. El MNAC ha col·laborat en l’exposició amb 50 obres, mentre que l’Institut Ramon Llull s’ha encarregat de l’edició del catàleg de la mostra.