Sis conductors cada dia perden els punts del carnet

19 infractors comencen els cursos per recuperar-los. La majoria d’expedients sancionadors són per excés de velocitat. Han detectat 9.000 reincidents.
Només 19 infractors s’estrenen avui en els cursos de recuperació parcial de punts del carnet de conduir en algun dels 23 punts que el RACC té distribuïts per 18 poblacions de Catalunya. Des de l’1 de juliol, data de l’entrada en vigor del carnet per punts, 29 conductors catalans han perdut la totalitat dels 12 punts o més.En els primers vuit mesos d’aplicació dels punts en la llicencia de conducció, la Dirección General de Tráfico (DGT) ha tramitat 120.041 expedients sancionadors, dels que 1.361 impliquen la pèrdua dels 12 punts (una mitjana de sis conductors al dia).

El 53% d’aquestes denúncies han estat a causa de la velocitat, per inadecuada o per excessiva. Un 11% va ser sancionat per l’ús inadequat de sistemes de seguretat (cinturons) i un 10% per causes relacionades amb l’alcohol.

Milers de reincidents

A més a més, 9.174 conductors sancionats són reincidents, el que porta a confeccionar un estudi sobre aquest perfil de xofer i poder «dissenyar estratègies específiques», segons el director del Servei Català del Trànsit (SCT), Josep Pérez Moya.

Els cursos per recuperar quatre punts són de 12 hores. Tot i així, cal esperar sis mesos des de la notificació de la sanció ferma i costen 170 euros. L’avaluació psicològica serà clau per a l’aprovat, que haurà de ratificar la DGT.

Valoració psicològica

«Es busca el canvi d’actitud de l’infractor» explicava ahir Miquel Jodrà, responsable de formació del RACC.

Per això l’avaluació també serà psicològica i en el curs hi intervidran les associacions de víctimes d’accidents. Passats dos anys sense infraccions greus es regeneren tots els punts i se’n sumen dos.

Menys accidents i més morts

El mes de febrer del 2007 hi ha hagut a Catalunya 23 accidents mortals amb 26 persones que han perdut la vida i 14 ferides de gravetat, idèntica xifra de víctimes del mateix mes de l’any passat, amb 26 accidents. En general, en el que va d’any, la tendència es manté en una reducció de la mortalitat que oscil·la entorn una davallada del 19,2% gràcies als índex del mes de gener. El 2007 hi ha hagut 42 morts a les carreteres, 10 menys que l’any passat i 19 ferits greus.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento