Primera sentència de custòdia compartida a una parella divorciada

És pionera des del canvi del Codi Civil. Dilluns i dimarts, els fills aniran amb la mare; dimecres i dijous, estaran amb el pare.
La mare tindrà cura dels fills, de 7 i 13 anys, els dilluns i dimarts. I el pare, els dimecres i dijous. Entre la sortida del col·legi, divendres per la tarda, i l’entrada dilluns al matí, els dos membres de l’exparella se’ls hauran de repartir de forma alternativa.Aquesta és la decisió que va prendre ahir l’Audiència de Barcelona, que va revocar una sentència d’un jutjat de Granollers. L’exparella tindrà la custòdia compartida dels dos descendents.

Estiu i Nadal repartits

A més, també passaran la meitat de les vacances de Nadal, Setmana Santa i estiu amb els dos pares. Pare i mare compartiran per igual les despeses dels nens.

Tot i que els progenitors resideixen en localitats diferents però no molt allunyades, l’escola dels dos fills se situa en un punt intermig. Els dos pares tenen una vida professional i personal semblants, cosa que garanteix que tots dos compleixin amb les seves obligacions.

L’Audiència sosté que aquesta custòdia té més avantatges que inconvenients perquè tots dos poden gaudir dels fills i s’eviten sentiments negatius (culpa o abandonament) per part dels nens.

Des de la modificació del Codi Civil al 2005, aquesta és la primera sentència d’aquestes característiques a Catalunya, segons han confirmat fonts jurídiques.

Intercanvi de papers

El canvi en aquest cas és substancial. El pare va recórrer la sentència del jutjat de Granollers del 2005 que només deixava la custòdia a la mare. El pare havia de pagar 400 euros mensuals per a manutenció i només podia veure els fills els dimecres, caps de setmana alternatius i la meitat de les vacances. La hipoteca de l’habitatge compartit l’assumeix ell a canvi de 90.000 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento