Una nova avaria atrapa més de 36.000 usuaris de Renfe

La C-2, entre Gavà i Sitges, va estar tallada més de dues hores. Hi va haver 90 trens afectats i l’avaria va durar nou hores. Es parla d’un sabotatge.
Caos a l’andana de Mollet.
Caos a l’andana de Mollet.
Caos a l’andana de Mollet.
Més de 36.000 usuaris van quedar ahir atrapats per una gran avaria a Rodalies, que va originar-se en un problema en el subministrament elèctric que ha repercutit durant nou hores a tota la xarxa.La incidència es va detectar a les 05.40 hores a la línia C-2, en el tram Gavà-Sitges, que va quedar completament tallada per falta de tensió elèctrica, i va provocar retards d’uns 20 minuts de mitjana en la circulació de tots els trens de Rodalies fins a les 12 del migdia, tot i que el servei no es va normalitzar del tot fins a les 14 hores.

Els primers afectats van ser els que que tornaven de la Rua de l’Extermini a Sitges. En aquesta estació es van produir les primeres aglomeracions que van obligar a actuar als serveis de seguretat.

Renfe va donar servei alternatiu per la C-4 per la línia de Sant Celoni, trens que van quedar col·lapsats. El delegat de Foment, Jordi Prats, va anunciar una investigació i «no descarta un acte de vandalisme» que sabotegés la catenària entre Gavà i Sitges.

Els usuaris van mostrar la seva indignació per la manca d’informació. «Si avisen abans, la gent es busca la vida i no cau en el parany», afirmava Loli Parra, que va sortir a les 7.25 hores de Sitges i arribà al Passeig de Gràcia a les 9.25 hores.

Renfe retornarà els diners del bitllet només als qui no hagin usat transport alternatiu. Des de principis d’any hi ha hagut 14 avaries importants al servei de Rodalies.

Prova de l’AVE a Sants al novembre

La ministra de Foment, Magdalena Álvarez, va assegurar ahir en una interpel·lació al Senat que les primeres proves de l’AVE a Sants es faran al mes de novembre. Abans, va dir, el mes d’octubre es faran les proves de material mòbil al Prat. Barcelona i Madrid quedaran unides per l’alta velocitat a final d’any, ja que les obres segueixen el ritme previst. La plataforma de l’AVE té 74 quilòmetres acabats, hi ha 55 quilòmetres de via col·locada i la catenària es troba en fase de finalització fins a Vilafranca del Penedès i molt avançada fins a Martorell. Álvarez va indicar que el ministeri treballa en les instal·lacions de seguretat i comunicacions, «el darrer pas», va recordar.

Els lectors informen

Caos i esperes a les andanes

«Era un desastre veure com la gent intentava pujar a trens absolutament atapeïts, desesperats per fer tard a la feina, a la universitat o allà on anessin», relata Ramón Caro, usuari de Renfe que va fer fotos del «caos a l’andana de Mollet».

Explica’ns-ho

Envia’ns les teves fotos amb nom, cognoms i DNI a: noesven@20minutos.es; o també per carta a Plaça Universitat, número 3, 7è pis. 08007, Barcelona.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento