El 52% d’alumnes pot optar per més escoles que la resta

  • Les famílies triaran entre un mínim de sis centres de Primària.
  • La xifra pot augmentar fins a 13 si al voltant hi ha pocs col·legis públics o concertats.
El nou decret d’admissió d’alumnes garanteix que cada família de la ciutat de Barcelona podrà triar entre els tres centres d’educació infantil i primària públics
més propers, i els tres de concertats més pròxims a cada una de les 5.325 illes de cases.

Com a mínim seran sis col·legis. Però poden ser-ne més perquè els pares podran optar també pels CEIP que quedin dins del perímetre delimitat per aquells sis centres.

Fins a deu escoles Exemples: al carrer Vallcivera (Nou Barris) es podrien triar

entre deu centres (tres concertats i set públics). A l’altre extrem, al carrer Anglí (Sarrià)
en són 13 (la majoria, concertats).

En la pràctica, el 52% de famílies podrà triar entre més de sis centres perquè hi ha més concentració en la seva zona i un 48% podran optar per sis centres.

Un 26%, per set; un 11%, per vuit, i un 15% per nou o més, segons va explicar ahir el gerent del Consorci d’Educació, Manuel Blasco. La regidora d’Educació, Montser Ballarín, creu que el nou model és "integrador i representatiu de la realitat" i aposta per la "proximitat".

Informe de lesions a mestres

Les dues mestres i la conserge de l’escola Eduard Marquina de Barcelona agredides i amenaçades de mort, presumptament, pels pares d’un alumne, van lliurar ahir a la jutgessa els informes forenses sobre les lesions que van patir.

Són més de caràcter psicològic que físic. La directora del centre, la cap d’estudis i la conserge van ratificar-ne la denúncia davant la jutge. És el primer cas conegut a Catalunya que es tramita com a delicte d’atemptat a funcionari públic, i no com una falta. Els fets van passar l’11 d’octubre.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento