Vila anuncia una partida de 7 milions per evitar desnonaments de 4.000 aturats de llarga durada

  • El conseller de Territori i Sostenibilitat ha dit que posarà en marxa una nova línia d'ajuts a finals de febrer per evitar que els aturats perdin la casa.
  • Seran ajudes personals que oscil·laran els 100 i 200 euros, fins a un any.
  • S'obrirà una nova convocatòria d'ajuts a la rehabilitació i s'hi destinarà 17 milions.
  • Ada Colau (PAH): "És una vergonya perquè és absolutament insuficient".
Desnonament en el barri del Clot.
Desnonament en el barri del Clot.
ACN
Desnonament en el barri del Clot.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha anunciat aquest dimecres que posarà en marxa una nova línia d'ajuts a finals de febrer per evitar desnonaments de persones que estan en atur de llarga durada.

Concretament, es destinaran 7 milions d'euros que beneficiaran unes 4.000 persones, amb una ajuda per persona d'entre 100 i 200 euros per un període de fins a un any.

D'altra banda, en resposta a una pregunta parlamentària al ple del Parlament, Vila ha avançat que també s'obrirà una nova convocatòria, l'última va ser el 2010, per rehabilitar edificis. En aquest cas s'hi destinaran 17 milions d'euros per millorar l'accessibilitat, millores energètiques i patologies estructurals.

En la seva intervenció, Vila ha argumentat la necessitat d'impulsar un estímul en el sector de la construcció mitjançant la rehabilitació d'habitatges i ha posat la ciutat de Barcelona com a exemple. Una mesura que, de moment, està condicionada a que es tanqui un acord amb el Ministeri de Foment.

"Absolutament insuficient"

La portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), Ada Colau, explicava a 20minutos que "és una vergonya perquè és absolutament insuficient". Amb ajuts d'entre 100 i 200 euros, Colau considera que "no es resol absolutament res". "A la pràctica, són més diners que se'n van als bancs", va concloure Colau.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento