Carme Garcia. Fruita i verdura a Sant Antoni

Favetes ‘baby’ a la menta amb daus de pernil serrà.
Carme Garcia. (Eros Albarrán)
Carme Garcia. (Eros Albarrán)
Carme Garcia. (Eros Albarrán)
La Carme es passa el dia envoltada de colors i aromes. Els que desprenen tota la varietat de verdures i fruites autòctones i exòtiques que ofereix des de la seva parada del mercat de Sant Antoni.La familia Giró té parada en aquest mercat de tota la vida, però la Carme explica que l’espai ha sofert moltes modificacions. «Abans era més petita i a la postguerra s’hi venien llegums... el que hi havia en aquella época», puntualitza.La Carme, filla única, va heretar la parada de la seva mare «Ella va ser la primera en portar kiwis, i la gent s’estranyava», recorda. Ara ningú desconeix aquesta fruita ni tampoc moltes altres de les que ven la Carme. Els nouvinguts o gent interessada en nous productes són alguns dels seus grans clients.

La parada no descansa, obre de dilluns a dissabte de set del matí a nou del vespre. García, amb qui treballen tres persones més, justifica l’horari dient que s’ha de donar servei perquè si no els clients «marxen a les grans superfícies». No obstant, puntualitza que els productes i el tracte no són els mateixos en els dos establiments.

Va començar al mercat als 16 anys i mai es va plantejar una altra professió. I tot i que assegura que és sacrificat «si t’agrada, es porta bé». Igual que va fer ella, no l’estranyaria que algun dels seus fills quatre li seguís els passos: «els agrada vendre... els hi va», conclou.

Ingredients

4 kg de favetes baby que estiguin envasades al buit. Unes branques de menta. 500 gr de pernil serrà en daus. Oli d’oliva. Una dent petita d’all. Sal, pebre i oli (els pinyons són opcionals).

Elaboració

Posar a una cassola un rajolí d’oli d’oliva. Incorporar les favetes i la menta tal qual. Tapar les favetes i deixar que suïn 10 minuts. Retirar la menta i afegir el pernil serrà. Deixar coure 2-3 minuts i servir.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento