Un anciano
Imagen de archivo de un anciano. Alefot

La gent gran ha estat de sempre el blanc fàcil per a lladres i estafadors però, amb la crisi, s'ha intensificat la por que pateix el col·lectiu. Per advertir-los i donar-los confiança, entitats de gent gran ofereixen cursos, juntament amb la policia, per ensenyar-los a protegir-se. Al desembre va morir una persona gran en un assalt a casa seva i diumenge, una anciana va ser trobada sense vida i, suposadament, va ser asfixiada per uns lladres que van entrar a casa seva.

La FATEC ha impartit una cinquantena de cursos els últims tres anys per a les persones gransDes de la Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya (FATEC), juntament amb la policia, s'han impartit una cinquantena de cursos els últims tres anys per a les persones grans. Si bé es tracta la seguretat viària, una part essencial és, també, la prevenció de riscos a la llar, inclosos els robatoris i estafes a casa. El president de la FATEC, Mario Cugat, destacava la preocupació que hi ha en torres aïllades de la rodalia de Barcelona.

L'entitat Avismón proporciona acompanyants a les persones grans per anar al banc a retirar la pensió, que és un dels punts febles aprofitats pels lladres. "Expliquem a la gent gran que no obrin la porta a qualsevol però no podem fer gaire cosa més", lamentava la directora d'Avismón, Magdalena Blasco.

Morts a Barcelona

L'anciana trobada sense vida a casa seva diumenge, al Putxet, va ser asfixiada per presumptes lladres, en tapar-li la boca amb una mitja. Al desembre, una altra persona gran va morir assassinada per lladres.

Consulta aquí más noticias de Barcelona.