Els Reis arriben a Barcelona en vaixell mitja hora abans, amb un seguici de 1.300 persones

  • Melcior, Gaspar i Baltasar van acompanyats d'un llarg seguici de 45 minuts i llançaran 16 tones de caramels amb tres noves màquines.
  • El rei negre estrena carrossa, decorada amb el tema de les joguines de corda.
  • Ses Majestats arriben al Moll de la Fusta a bord del pailebot Santa Eulàlia, a les 16.30h de diumenge i surten de Marquès de l'Argentera a les 18.00h.
Els Reis de l'Orient, durant la seva arribada al Moll de la Fusta, al 2013.
Els Reis de l'Orient, durant la seva arribada al Moll de la Fusta, al 2013.
ACN
Els Reis de l'Orient, durant la seva arribada al Moll de la Fusta, al 2013.

Els Reis de l'Orient avancen mitja hora la seva arribada aquest diumenge a Barcelona. De fet, arriben al Moll de la Fusta a bord del pailebot Santa Eulàlia a les 16.30 hores i surten de l'avinguda del Marquès de l'Argentera a les 18.00 hores. Aquesta és una de les novetats de la Cavalcada del 2014 que incorpora nous elements al seguici com una nova carrossa de joguines del rei Baltasar i que canvia el sistema per repartir caramels.

En aquesta edició, els caramels no es llançaran des de les diferents carrosses dels Reis com fins ara, sinó que es farà només des dels últims vehicles de la rua. En total, l'Ajuntament de Barcelona preveu oferir 16 tones de dolços, tots ells aptes per a celíacs.

De les 18.00h fins les 20.30h de la vigília de Reis, Melcior, Gaspar i Baltasar recorreran els carrers de Barcelona acompanyats d'un enorme seguici, format per nou grans blocs i d'una durada d'uns 45 minuts. Hi participaran un total de 1.300 persones, entre ballarins (300), actors (50), voluntaris (250) i seguici reial.

Com a novetat, per transportar els nens i nenes a l'atmosfera de l'Orient, els Reis han preparat aromes d'essències provinents dels seus països d'origen, com ara el sàndal, l'encens i la mandarina. que s'aniran espargint des de les carrosses.

Baltasar estrena carrossa

Cada any s'incorporen noves atraccions i aquest any és el rei Baltasar el qui estrena carrossa. Està inspirada en les joguines de corda i va acompanyada per cinc petits vehicles: la carrossa de l'Univers, sis grans cavalls inflables, una carrossa amb dos transformers (persones-vehicle) i dos grans joguines motoritzades.

S'incorporen a la comparsa tres capgrossos amb forma de xumet i vint Gordinis, personatges inflables de 2,5 metres d'alçada que es preocuparan de recollir els xumets dels nens que ja s'han fet grans.

Per actualitzar la informació, l'Ajuntament farà servir l'etiqueta #reisbcn a Twitter. Els ciutadans podran saber la posició de la cavalcada trucant al telèfon 010 o enviant un SMS al 217010 amb la paraula CAVALCADA. Tota la informació és a www.bcn.cat/nadal.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento