L’auge immobiliari apuja el rebut de l’IBI fins al 6%

  • L'impost ha pujat el màxim que estipula l'ordenança municipal.
  • Els barris més valorats són els que han de suportar el gravamen més alt.

El boom immobiliari i l’increment conseqüent del valor dels pisos a diversos barris de Barcelona han fet pujar al 2007 l’import final del rebut de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) fins a un 6%.

Aquest és el màxim que estipula l’ordenança fiscal per als habitatges que tenen un valor superior als 60.000 euros.

Tot i que el gravamen general està fixat en un 0,75%, l’Ajuntament xifra l’increment final del rebut de l’IBI en un mínim del 3,3% i un màxim del 4,2% de mitjana, perquè aquest impost es fixa en funció del valor cadastral de l’immoble i, alhora, en funció del valor de mercat de la zona on està ubicat.

Per això, els propietaris de les finques més revalorades han vist com enguany la factura de l’IBI ha augmentat, i molt.

Sant Martí i Les Corts, dels més afectats

Aquest és el cas de Sant Martí on, en el darrer any, els preus dels pisos de compra han pujat més de l’11%. I això es tradueix en un increment al rebut de l’IBI del 5,95%, per exemple, a la Gran Via.

L’any passat, els veïns pagaven 68,19 euros el trimestre i ara, 72,25 euros.

El mateix passa a Les Corts, un dels barris de moda. A diverses finques del carrer Nicaragua, el rebut de l’IBI ha pujat fins a un 6%.

Fonts municipals han argumentat a 20 minutos que un increment de l’IBI per sobre del 4,2% "suposa un cas excepcional" i "es deu a una zona de molta plusvàlua".

Els lloguers pugen un 9,1%

El darrer any els lloguers de Barcelona han pujat un 9,1% i, d’aquesta manera, el preu mig del metre quadrat als habitatges de lloguer se situa a l’entorn dels 13 euros mensuals, segons idealista.com.

Els districtes que han pujat més el lloguer han estat Sants-Montjuïc (creix un 18,3%) i Horta-Guinardó (puja un 16, 7%). Els segueix Ciutat Vella, que arriba als 15,7 euros mensuals el metre quadrat i que, d’aquesta manera es converteix en el districte més car.

Els llogaters que paguen més són, per aquest ordre i després de Ciutat Vella, els que viuen a l’Eixample, Les Corts i Sarrià-Sant Gervasi.

Amb una pista facilitada pel lector Julián Roldán

Mostrar comentarios

Códigos Descuento