Els conductors de bus pararan demà 4 hores contra les agressions

Anuncien restriccions del servei entre les 10 i les 14 hores. TMB critica la vaga que afectarà a 800.000 viatgers de 110 línies.
Totes les forces sindicals representades a Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han consensuat per demà una aturada de quatre hores en el servei d’autobusos de Barcelona.Amb l’única excepció dels serveis mínims que decretarà avui Treball, entre les 10 del matí i les 2 del migdia, totes les línies de bus patiran restriccions en senyal de protesta per les «continuades agressions a conductors».

Riscos laborals

Els sindicats representats al comitè d’empresa de TMB acusen l’empresa d’incompliment dels acords en matèria de prevenció de riscos laborals i per les agressions sofertes per treballadors. TMB, en canvi, assegura que compleix el pla de protecció consensuat amb els sindicats, que inclou mesures de formació, prevenció i sensibilització social.

L’empresa manté que la vaga és injustificada, ja que dificulta la mobilitat de milers d’usuaris. Tot i reprovar qualsevol tipus de violència cap el personal, TMB afirma que l’aturada afectarà les 110 línies que cada dia registren 800.000 viatges.

A les 11.30 hores els treballadors es concentraran a la plaça de Catalunya per iniciar una manifestació.

Tres agressions en un mes

En el primer mes de l’any tres conductors d’autobús han estat agredits a Barcelona, segons fonts de la CGT, força sindical majoritària a TMB. Un dels damnificats, el dia 6 de febrer, va precisar fins a sis punts de sutura al cap. En tres anys els sindicats porten comptabilitzades més de 100 agressions físiques. Només durant el 2006, asseguren que uns 40 conductors van ser colpejats, sense comptar agressions verbals. En el 80% dels casos, segons TMB, són conseqüència de discusions de trànsit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento